Politiinspektør Grete Metlid fortalte søndag at en svensk mann er siktet for både ran og drapet på Majorstuen mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har siktet en 20 år gammel svensk statsborger både for drapet og ranet på Majorstuen mandag. Mannen er etterlyst over hele verden.

– Vi søker etter en konkret person som er siktet både for drapet og ranet. Han er etterlyst internasjonalt i hele verden. Det er en svensk statsborger. Han er 20 år og kommer fra Uppsala, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en presseorientering på Politihuset på Grønland i Oslo søndag ettermiddag.

Hun sier etterforskningen har styrket mistanken og grunnlaget for siktelsen. Politiet vurderer å gå ut med navnet på den siktede mannen i løpet av søndagen.

annonse

Politiet har kartlagt mannens bevegelser i tiden etter ranet og drapet og mener han tok seg til Sverige allerede mandag. Metlid sier det er sannsynlig at han har forlatt Sverige og befinner seg i et annet land.

– Vi har grunn til å tro at han forlot Norge etter drapet og ranet mandag, og at han tok seg til Sverige. Vi tar selvfølgelig høyde for at han har forlatt Sverige og befinner seg et annet sted, sier hun.

Flere aksjoner
Metlid sier det pågår en rekke etterforskningsskritt hele tiden, og at det er stadig utvikling i saken. Hun sier politiet sitter med flere opplysninger om drapstidspunktet, men at hun ikke kan gå ut med flere detaljer nå.

annonse

– Vi har siden mannens identitet ble kjent gjort en rekke tiltak. Det har pågått flere aksjoner og det arbeides nå for å pågripe denne personen. Vi går ut ifra at han er vel kjent med at vi leter etter ham, sier Metlid.

– Vi har god kontakt og dialog med svenske politimyndigheter og samarbeider både med dem og med politiet i andre land, sier Metlid.

Ber siktede melde seg
Ifølge politiet er mannen godt kjent for svensk politi fra tidligere, og Metlid opplyser at hun er kjent med at 20-åringen tidligere er dømt for ran i Sverige.
Etter at politiet ble kjent med den mistenktes identitet, er både ransofferets familie, hans kamerater som bodde i den samme leiligheten og ransofferet blitt orientert.

– Det er også viktig å gjenta at han bør melde seg. Det er slitsomt å være på flukt, det er slitsomt å gjemme seg. Det har pågått en aksjon over tid nå, og den vil fortsette, sier politiinspektøren.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon