Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: Claudio Bresciani / TT
annonse

Svenskenes statsminister Stefan Löfven aksepterer ikke noen annen løsning på migrasjonsproblematikken enn at samtlige EU-land åpner sine grenser for storstilt ikke-vestlig innvandring. Det gjorde han klart under det seneste EU-toppmøtet i Brüssel på torsdag, ifølge Aftonbladet.

annonse
annonse

For Löfven finnes det kun en godkjent type solidaritet, og det er å åpne sine grenser for innvandrere fra andre kontinenter. Splittelsen mellom konservative og innvandringsradikale krefter har medført vanskeligheter med å komme overens. EU-landenes regjeringssjefer ble heller ikke enige denne gangen.

annonse

Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz tok igjen opp forslaget om at de landene som ikke ønsker å ta imot migranter og få sin migrasjonspolitikk avgjort i Brüssel, kan hjelpe til på andre måter, for eksempel økonomisk. Löfven var en av de sterkeste kritikerne av dette forslaget.

Den svenske statsministeren vil ikke godta at noen land kan «kjøpe seg fri» eller «finne på sin egen solidaritet». Löfven mener at alle land «må ta sitt ansvar», og åpne sine grenser for migranter og overlate de migrasjonspolitiske avgjørelsene til EU-overmakten i Brüssel.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Det finnes en del som synes det hadde vært bra om man fikk kjøpe seg fri og finne på sin egen solidaritet, men det finnes ingen enighet om det, vi må sørge for at alle tar sitt ansvar, sier Löfven til nyhetsbyrået TT.

En av Löfvens sterkeste motstandere i dette spørsmålet er Ungarns statsminister Viktor Orbán. Sistnevnte bedyrer at en allianse av innvandringskritiske EU-ledere sørget for å stanse flere innvandringsliberale forslag. Han lover å fortsette å stå opp for hvert enkelt lands rett til å bestemme selv hvem som skal få innvandre.

– Vi har lykkes med å forsvare Ungarns rett til å beskytte sine grenser. Sammen med andre land lyktes vi med å fekte bort innvandringsliberale forslag fra EU-byråkratene, forteller Orbán i et videoklipp på Facebook.

Han påminner om at de radikale innvandringsliberale kreftene lever i beste beste velgående, og at det vil komme nye slike forslag i fremtiden.

– Men så er det jo vi, som sier at våre grenser må beskyttes, og at innvandring er noe farlig. Hver nasjon må selv få bestemme om man vil slippe inn hvem som helst i sitt land, slår den ungarske statsministeren fast.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.