Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump og hans medarbeidere har begynt å tvile på Saudi-Arabias forklaring på hvordan Jamal Khashoggi døde, ifølge kilder i Det hvite hus.

Selv om Trump-administrasjonen utad støtter Saudi-Arabias forklaring om at Khashoggi døde som følge av en slåsskamp som utartet, har både presidenten og hans medarbeidere privat begynt å tvile på forklaringen, skriver Washington Post og henviser til kilder blant amerikanske tjenestemenn.

Fredag sa Trump at han mente Saudi-Arabias forklaring var troverdig. Men privat har presidenten gitt uttrykk for at det gode forholdet som hans svigersønn Jared Kushner har til Saudi-Arabias mektige kronprins og de facto leder, Mohammed bin Salman, nå er i ferd med å bli en byrde, skriver Washington Post videre.

Etter først å ha nektet i tre uker for at Khashoggi i det hele tatt var død, snudde Saudi-Arabia brått i helgen og sa at han døde etter å ha havnet i slåsskamp med saudiarabiske tjenestemenn inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Det er en forklaring som blir møtt med stor skepsis i resten av verden, der mange setter spørsmålstegn ved hvordan 15 saudiarabiske agenter kunne fly til Istanbul og drepe Khashoggi uten at kronprins Mohammed bin Salman enten visste om det eller hadde gitt klarsignal til det.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]