Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Politiet arbeider nå ut ifra at den mistenkte i Majorstuen-drapet verken befinner seg i Norge eller Sverige.

– Men mer konkret enn dette er vi ikke nå av polititaktiske grunner, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Norsk politi har funnet elektroniske spor etter drapsetterlyste Makaveli Lindén (20), ifølge Aftonbladet. Sporet leder verken til Norge eller Sverige, men til et annet land. Både bruk av bankkort og mobiltelefon gir verdifull informasjon for politiet.

Det er ikke klart hvilket land det dreier seg om. Avisen har vært i kontakt med dansk politi som ikke kommenterer om de er innblandet i søket etter mannen. En talsperson for tysk politi kommenterer ikke saken, men er kjent med det som er skjedd.

– Konkrete spor

Oslo-politiet ønsker av taktiske årsaker ikke å gå i detaljer om etterforskningen, men skriver i en pressemelding mandag at de jobber med konkrete spor og opplysninger.

– Vi samarbeider med andre lands politimyndigheter og har fortsatt tett samarbeid med Sverige. Vi jobber ut ifra at han verken befinner seg i Norge eller Sverige, uttaler Metlid.

Siktet for drap og ran

Søndag gikk Oslo-politiet ut med både navn og bilde på den svenske statsborgeren Makaveli Lindén (20) fra Uppsala. Han er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto (24) i en leilighet på Majorstuen i Oslo sist mandag. Han er også siktet for et ran.

– Vi har grunn til å tro at han forlot Norge etter drapet og ranet mandag, og at han tok seg til Sverige. Vi tar selvfølgelig høyde for at han har forlatt Sverige og befinner seg et helt annet sted, sa politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse søndag.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]