Petter Northug måtte avslutte høydesamlingen i Val Senales tidligere enn planlagt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
Sprintlandslagstrener Arild Monsen er klar på at Petter Northugs sykdomsproblemer kom ubeleilig, men håper de er kortvarige.
annonse

Northug fikk omgangssyke natt til søndag og ble umiddelbart isolert og flyttet til et annet hotell enn resten av sprintlandslaget.

Da sprintlandslagstrener Monsen møtte pressen i Val Senales mandag, beskrev han langrennsstjernens form slik:

– Formen er grei. Han har så vidt begynt å få i seg mat, men det er ikke så mye mer enn det.

annonse

Monsen er usikker på når eleven kan være tilbake i trening.

– Det er vanskelig å si her og nå. Det våger jeg ikke spekulere i. Vi må bare se an, sa han og la til at Northug hadde gode treningsdager i Livigno før sykdommen slo til.

– Det er ikke gunstig for noen å få omgangssyke, men vi håper det er kortvarig og at han kommer til hektene igjen. Men det går nok noen dager, så får vi se, sa Monsen.

Beklager flytting

Sprintlandslagstreneren har ingen svar på hvor langt tilbake runden med omgangssyke kan ha satt Northug.

annonse

– Det vet jeg ikke. Det får helseteamet vurdere etter hvert, sa Monsen.

Mandag ble det kjent at hotellet Northug ble flyttet til søndag brukes av både det russiske og finske laget. Det vakte reaksjoner blant russerne.

Nå beklager Norges Skiforbund og bekrefter at Northug flyttes på ny.

– Da Petter ble syk, tok vi hensyn til at han fikk være på samme hotell som sine foreldre samt muligheten for raskt å få han til et annet sted, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i skiforbundet.

– Petter har vært helt isolert på eget rom. Jeg forstår at noen kan reagere på at det bor andre løpere på hotellet, og det beklager jeg. Vi tar hensyn til det og flytter han til et annet hotell så fort som mulig, fortsetter han.

annonse
Hurten og sturten

Også Monsen beklager at Northug havnet på hotellet til russerne.

– Vi beklager det. Det var ikke det vi tenkte på da vi evakuerte ham søndag morgen. Det gikk i hurten og sturten for å få ham ut, og så får vi høre at det bor folk der fra andre land. Det beklager vi, sa han.

Northug skal etter planen ha en felles pressekonferanse med norske medier tirsdag. Det er usikkert hva som skjer med den seansen nå som trønderen er blitt syk.

Mye trøbbel

Det er ikke første gang Northug trøbler med sykdom i oppladningen til den kommende VM-sesongen. I september måtte 32-åringen droppe sprintsamlingen i Lillehammer på grunn av en forkjølelse.

Sykdommen gjorde at Northug mistet flere hardøkter. På sensommeren måtte han også ta en ufrivillig treningspause som følge av at han følte seg unormalt sliten etter et treningsopphold i Spania.

Northug skal ikke være blant løperne som allerede er forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Finland i slutten av november. Dermed er veteranen trolig avhengig av å vise form på Beitostølen om en snau måned for å få sjansen i Ruka.

Også Emil Iversen er satt ut av omgangssyke.

(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

[email protected]

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon