Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansminister Siv Jensen (Frp) må svare Stortinget på hva hun faktisk gjorde for finne ut om hun betalte markedsleie for hytta hun leier av Johan H. Andresen.

I et spørsmål til Stortinget skriver partileder Bjørnar Moxnes (R) mandag: Hva gjorde finansministeren konkret for å kunne slå fast at prisen for leie av hytte tilsvarte markedsmessige vilkår, ble prisnivået på sjøhytter av lignende standard og beliggenhet undersøkt, og har statsråden vurdert å si opp leieforholdet for å få ro i saken?

Moxnes viser i grunnlaget for spørsmålet til gjentatte oppslag i DN om statsrådens leie av hytta. Han mener sakene reiser spørsmål om leieprisen kan anses å innebære en gave, tjeneste eller annen form for ytelse.

annonse

Fredag sendte Finansdepartementet, ifølge Dagens Næringsliv, Siv Jensens svar til Stortinget om hennes leie av hytta til Johan H. Andresen. I svaret forteller Jensen at hun vurderte å melde avtalen om å leie sjøhytte for en årspris på 40.000 kroner inn i Stortingets register for verv og andre økonomiske interesser, men at hun kom til at det ikke var nødvendig.

«Bruken av hytta bygger på et regulært, privat leieforhold. Jeg har ikke mottatt en gave eller tjeneste eller annen form for ytelse», skriver Jensen i svaret

Avtalen ble inngått med Johan H. Andresen, som kontrollerer Ferd-konsernet. Hytta med brygge og eget badehus ligger på attraktive Grimsøya innerst i Oslofjorden. Andresen har en egen hytte på naboeiendommen.

annonse

– Jeg kan ikke se at regelverket omfatter ordinære leieforhold for fritidsboliger, skrev Jensen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon