Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
Aps Martin Kolberg sovnet bak rattet, men både han og barnebarnet slapp uskadd fra en kollisjon med en fjellvegg på vei til hytta i Sunnfjord i sommer.

Ulykken skjedde 6. juli i Lærdal den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksvei 5. Med seg i bilen hadde han et barnebarn som satt og sov. Da Ap-veteranen sovnet, skjente bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte først med fjellveggen på venstre side og deretter med fjellveggen på den andre siden, skriver NRK.

– Så stanset den i fjellveggen med fronten først. Takket være flaks og ny Volvo kom vi fra det med minimale skader, forteller Kolberg.

Barnebarnet kom uskadd fra ulykken, mens Kolberg slapp fra den dramatiske hendelsen med et brannsår på underarmen etter at kollisjonsputen ble utløst. Begge ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Lærdal sykehus.

– Jeg sjekket først om barnebarnet var uskadd, og så at jeg selv var uskadd. Men det var noen skremmende sekunder for kona, sier Kolberg. Kona Aud kom kjørende bak i sin egen bil.

– Bilen bremset selv og varslet nødsentralen. Mens vi satt i bilen og røyk drev inn til oss, kom det en svensk stemme i høyttalerne som spurte hvordan det gikk med oss, sier Kolberg, som lovpriser både den nye bilen, nødetatene og sykehuset i Lærdal for at det gikk bra.

Kolberg ble ilagt 8.000 kroner i bot og fratatt førerkortet for seks måneder.

– Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje og jeg har fått en lærepenge. Heldigvis kom det ikke bil imot, sier han.

To og en halv time etter ulykken var familien på vei til hytta igjen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]