Arendal 20180814. Per Sandberg og Bahareh Letnes snakker ut på pressekonferansen tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Tidligere Frp-statsråd Per Sandberg og hans kjæreste Bahareh Letnes er tilbake i Iran og fikk problemer i passkontrollen på flyplassen utenfor Teheran.

annonse
annonse

Paret kom til Iran lørdag og er ifølge Sandberg i landet for å møte representanter for iransk næringsliv.

annonse

– Vi hadde akkurat gått av flyet, etter en lang og slitsom reise. I passkontrollen ble Bahareh avvist og sendt til en annen skranke. Plutselig kom en ukjent mann og ropte navnet hennes, forteller Per Sandberg til Dagbladet.

Paret fikk til slutt forlate flyplassen, men med meldeplikt og beskjed om å møte til avhør hos sikkerhetspolitiet onsdag.

annonse
annonse

Sandberg sier at de oppfattet det slik at Letnes, som både har norsk og iransk statsborgerskap, nærmest fikk husarrest og utreiseforbud.

Paret fikk imidlertid ordnet et møte med representanter fra presidentens kontor og fikk ryddet opp i misforståelsene.

Ifølge Sandberg var de iranske myndighetene godt orientert om hva som har skjedd med paret etter deres forrige reise til Iran.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.