Illustrasjonsbildet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  

Sandnes-ordfører Stanley Wirak fikk fullmakt av bystyret til å trekke seg fra byvekstavtalen hvis ikke kravet om å fjerne rushtidsavgiften blir innfridd.

annonse

Annonse

Et flertall fra Ap, Frp og Sp ga Wirak den fullmakten han ba om i mandagens bystyremøte. Det betyr at han kan trekke Sandnes ut av byvekstavtalen hvis han ikke vinner fram med kravet om å fjerne rushtidsavgiften, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er den omstridte innføringen av bompengeringer i Rogaland som er bakteppe for saken. I byvekstavtalen mellom Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er det lagt rammer for de nye bomringene og alle prosjektene bompengene skal finansiere. Det er denne delen Sandnes ønsker å gjøre forandringer i.

annonse

Annonse

Tirsdag skal ordføreren delta i reforhandlingene av byvekstavtalen. Innføringen av bompenger har skapt voldsomt mye bråk og engasjement med stadige aksjoner og demonstrasjoner samt hærverk av bompengestasjonene.

annonse

Annonse

Ifølge avisen er det ikke sikkert at Sandnes faktisk kan trekke seg fra avtalen, men ordføreren ba likevel om å få en slik fullmakt.

– Spørsmålet er om vi kan trekke oss fra avtalen. Rent formelt og juridisk har vi ikke fått et endelig svar på det. Men vi kan informere de andre om at vi ikke ønsker å være med videre, og da blir det en politisk sak, sa Wirak under møtet i bystyret i Sandnes.

(©NTB)


Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
 • 1
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse