Illustrasjonsbildet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Sandnes-ordfører Stanley Wirak fikk fullmakt av bystyret til å trekke seg fra byvekstavtalen hvis ikke kravet om å fjerne rushtidsavgiften blir innfridd.

Et flertall fra Ap, Frp og Sp ga Wirak den fullmakten han ba om i mandagens bystyremøte. Det betyr at han kan trekke Sandnes ut av byvekstavtalen hvis han ikke vinner fram med kravet om å fjerne rushtidsavgiften, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er den omstridte innføringen av bompengeringer i Rogaland som er bakteppe for saken. I byvekstavtalen mellom Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er det lagt rammer for de nye bomringene og alle prosjektene bompengene skal finansiere. Det er denne delen Sandnes ønsker å gjøre forandringer i.

Tirsdag skal ordføreren delta i reforhandlingene av byvekstavtalen. Innføringen av bompenger har skapt voldsomt mye bråk og engasjement med stadige aksjoner og demonstrasjoner samt hærverk av bompengestasjonene.

Ifølge avisen er det ikke sikkert at Sandnes faktisk kan trekke seg fra avtalen, men ordføreren ba likevel om å få en slik fullmakt.

– Spørsmålet er om vi kan trekke oss fra avtalen. Rent formelt og juridisk har vi ikke fått et endelig svar på det. Men vi kan informere de andre om at vi ikke ønsker å være med videre, og da blir det en politisk sak, sa Wirak under møtet i bystyret i Sandnes.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]