Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
Personer som har stemt KrF i årevis blir hundset på partiets hjemmeside etter å ha meldt seg inn i partiet for å ha et ord med i laget om hvilken retning KrF skal velge i politikken. Det nye KrF-medlemmet Eivind Straumstein forteller til Resett at han har fått hatske tilbakemeldinger fra tilhengere av Knut Arild Hareides venstredreining. 
annonse

– Hva var det som fikk deg til å melde deg inn i KrF?

– Siden jeg er meget interessert i politikk og samfunnsspørsmål generelt, meldte jeg meg inn i KrF en onsdag, for å kunne delta på lokalt ekstraordinært årsmøte fredag samme uken.  Mitt ønske var å være med å påvirke partiets retningsvalg ift. samarbeidspartnere. Jeg syns jeg hadde gjort en bra gjerning, og engasjert meg på en god måte. Derfor postet jeg følgende på KrF sin Facebook-side:

«Meldte meg inn onsdag, stilte på ekstraordinært årsmøte i dag (fredag), og stemte på kandidat som skal til fylkesårsmøtet for å stemme KrF i regjering med Erna! Det var medl. kontingenten vel verdt!»

annonse

– På samme FB-siden, var det mange andre som hadde lagt ut melding om at de hadde meldt seg inn i KrF, men gjerne med motsatt hensikt, altså de som støttet Hareide og hans venstredreining. Jeg var således fullt oppmerksom på at mitt innlegg, kanskje ville oppfattes som en ørliten provokasjon.

Tilbakemeldinger på KrF`s FB-side, Foto: Resett skjermdump

– Og reaksjoner fikk du?

– Jada, helt riktig. Stort sett har alle de «varme» nye medlemmene, fått kommentarer fra KrF om at «så flott at du meldte deg inn, så flott at du engasjerer deg» o.l. Men for mitt innlegg var det ingen respons fra KrF. Det var fullstendig taust.  Responsen kom derimot fra andre som slettes ikke syntes noe om mitt engasjement for et bedre samfunn for jeg er tydeligvis på villspor. Jeg er altså ikke «varm nok», og helt sikkert ikke anstendig!

annonse

Her er et eksempel på hva indignerte Hareidesupportere skriver til Straumstein;

«Eivind Straumstein: Interessant det du skriver – særlig med tanke på at du overveiende sannsynlig er en høyreradikaler/høyrepopulist (og nasjonalist?) Det du har gjort, slik du beskrev ovenfor, er meget kynisk og avskyelig!»

– Jeg fikk også svar fra noen som hadde vært inne på min Facebookprofil og sett at jeg leser både Resett og Document. Nå ble handlingen min beskrevet slik:

«E. Straumstein: Kanskje høyreradikal populist er en mer dekkende beskrivelse av deg? Hvis du i stedet for Guds Ord har Mammon, Resett.noDocument.no, etc. som din rettesnor i livet ditt, så kan kanskje det forklare dine valg og retorikk.  Med en slik tankegang er du med på å fremme mer egoisme (være sin egen lykkes smed), økende forskjeller, mer fattigdom, og mer splittelse i samfunnet. I din tankeverden er det “forkastelig” – ja “sosialistisk” om man setter menneskeverdet og omtanke for sin neste i høysetet (og ikke bare seg selv).  Knut Arild Hareide har de facto opptrådt ærlig, ryddig og verdig. Han har IKKE brutt noen løfter, og han har fulgt sin samvittighet. Hareide har et ærlig og oppriktig ønske om å bidra til et mye varmere og inkluderende samfunn – til beste for oss alle. At de høyreradikale og høyrepopulististene stadig prøver å diskreditere Hareide og fremsette onde og feilaktige beskyldninger mot ham, tjener ingen god sak, og er bare egnet til å så splittelse og ondskap mellom mennesker! – Er det virkelig slik du vil ha det, Eivind Straumstein?»

– Hva tenker du om at Hareides støttespillere reagerer slik på noe så enkelt som en innmelding i KrF?

– Sannsynligvis er det vel et uttrykk for at jeg er et kaldt, egoistisk og uanstendig menneske, og dermed ikke passer inn i KrF sin visjon om et varmere og mer anstendig samfunn.

annonse

–  Ønsker du fortsatt å være medlem i et parti som huser slike oppfatninger av deg?

– Dette lever jeg veldig godt med. Det verste jeg vet er når enkelte, som opphøyer seg til mer verdige enn andre, skal sette standarden for hva som er anstendig og hva som bidrar til et varmere samfunn.

KrF svarer

Resett sendte kopi av meldingene som Straumstein mottok på KrFs FB-side til partiets kommunikasjonssjef Mona Høvset.

– Synes KrF at slike meldinger på FB er ok?

– Våre debattregler på Facebook er at vi ønsker en saklig og respektfull tone, med alminnelig høflighet og uten personkarakteristikker. Dette gjelder for alle, uansett hvilke partier man ønsker at KrF skal samarbeide med. Om vi hadde sett kommentaren om at Straumstein hadde meldt seg inn, hadde han selvfølgelig også blitt ønsket velkommen

– Modererer ikke KrF sin FB-side?

– Vi modererer Facebook-siden så godt vi kan, men det kan selvsagt slippe igjennom kommentarer som vi ikke plukker opp fort nok. Siden Hareides tale har antallet kommentarer på KrFs side nesten sjudoblet seg. Det sier nesten seg selv at vi som et lite parti ikke har kapasitet stående klar til å håndtere en slik økning på såpass kort tid, selv om vi jobber hardt for å få det til.

– Mener partiledelsen at de som ikke velger Hareides vei er populister og mammonelskere?

– Selvsagt ikke, og partiledelsen har som kjent ulikt syn på hvem KrF bør samarbeide med, avslutter Høvset.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon