Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse

Biskop Helga Byfuglien reagerer kraftig på Frp-nestleder Sylvi Listhaugs anklager om at kirken har blitt en arena for politikk fremfor forkynnelse.

annonse
annonse

Biskop og preses i Bispemøtet Helga Byfuglien forsvarer i et innlegg i Dagbladethvorfor Den norske kirke har engasjert seg i flyktningpolitikk og klimapolitikk de siste årene.

annonse

Bakgrunnen er Sylvi Listhaugs bok «Der andre tier», der Listhaug anklager ledende biskoper og prester, inkludert Byfuglien, for «å la kirken vår råtne på rot ved å gjøre den til en arena for politikk i stedet for å forkynne den kristne tro».

– At kirken ikke skulle gå inn i store tema som berører menneskeverdet og skaperverket, vil gjøre den kristne forkynnelse tannløs og løsrevet fra sin samtid. Kirken kan neppe forkynne et radikalt nestekjærlighetsbud uten at det inkluderer vårt ansvar for flyktninger. Kirken kan ikke forkynne et budskap om skaperverket uten å ta på alvor menneskeskapte klimaendringer, skriver Byfuglien.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Biskopen er imidlertid enig i at kirken ikke skal drive med praktisk politikk og mene noe om antall kvoteflyktninger eller konsesjonsrunder i oljenæringen

– Ulike politiske løsninger kan være like moralsk høyverdige. Men kirken må advare mot talemåter som legger opp til at vi kan slippe å bli utfordret av mennesker på flukt, eller slippe å se vårt ansvar i møte med klimautfordringer, skriver hun.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.