Dommer Steven O'Neill i den amerikanske delstaten Philadelphia har avvist voldtektsdømte Bill Cosbys (81) krav om ny rettssak. Foto: Jacqueline Larma / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Dommer Steven O’Neill i den amerikanske delstaten Philadelphia har avvist voldtektsdømte Bill Cosbys (81) krav om ny rettssak.

Komikeren ble i forrige måned av samme dommer dømt til mellom tre og ti års fengsel for å ha dopet ned og voldtatt Andrea Constand i 2004.

O’Neill kunngjorde i september at Cosby skal føres opp på politiets og myndighetenes liste over voldelige seksualforbrytere og viste til at han «kan utgjøre en mulig fare for samfunnet».

annonse

Cosbys forsvarere mener dommen er i overkant streng, men O’Neill har bedt Cosby oppsøke en høyere rettsinstans om han er misfornøyd med dommen.

Forsvarerne i saken avviser at Cosby utgjør en fare for samfunnet. De hevder at skuespilleren er gammel, skjør og blind og mener at han i stedet for fengsel bør få husarrest.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon