Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 182
 •  
 •  
 •  
 •  

Da Sverigedemokraten Sara Sepälä kom inn i Riksdagen etter høstens valg søkte hun om å få bli medlem av et tverrpolitisk nettverk mot undertrykkelse og æreskultur. Først ble hun ønsket varmt velkommen, men senere endret tonen seg, da lederen for nettverket tok rede på hvilket parti Sepälä representerte.

Sara Sepälä er halvt kurdisk, og forteller Nyheter Idag at hun er engasjert i spørsmål med tilknytning til æreskultur.

– Jeg har kurdisk bakgrunn fra min pappas side og dette er spørsmål jeg kjenner et stort engasjement for. Dette med kjønnslemlestelse, barneekteskap og arrangerte ekteskap, æreskultur i det hele tatt, hører ikke hjemme i Sverige. Kommer man hit skal man ta skikken dit man kommer. Dette er middelalderske skikker som skal bort og de hører ikke hjemme noe sted, sier Sepälä.

Hun sendte en forespørsel om å få være med i det tverrpolitiske nettverket til kontaktperson og leder Amineh Kakabaveh, som representerer Vänsterpartiet. Hun ble først ønsket velkommen.

– Kult, hjertelig velkommen. Hvilket parti?, fikk hun til svar i en e-post.

Da Sepälä så gav beskjed om at hun kommer fra Sverigedemokraterna, endret tonen seg raskt. SD-politikeren var ikke lenger velkommen i nettverket, og Kakabaveh indikerer at dette er på grunn av SDs «rasisme».

– Vi er et antirasistisk nettverk, skrev Kakabaveh.

– Ok, kjempebra, jeg er ikke rasist, svarte da Sara Sepäla.

Da skriver Kakabaveh blant annet at man må være motstander av «islamofobi» om man vil være med i nettverket, og at det ikke er ukontroversielt å være medlem i SD.

– Man må helt enkelt være både antirasist, anti-islamofob, samt antidiskriminering i alle former.

Etter dette har Sepälä presisert at hun ikke ser noe galt med nettverkets grunnprinsipper, og at hun ikke er det Kakabaveh mener at hun er. Til Nyheter Idag forteller riksdagsrepresentanten at hun synes det er forferdelig hvordan Kakabaveh har opptrådt.

– Det er forferdelig. Det her hun tar opp at man ikke kan være med om man er rasist. Det er jo å si at jeg er det. Det finnes ikke i min verden at jeg skulle være det, sier Sepäla, og legger også til:

– Hun har ingen anelse om hva jeg har av verdier. Hvilken rett har hun til å dømme meg?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 182
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]