Arkivbilde av Formel 1-legenden Niki Lauda, som onsdag ble utskrevet fra sykehuset der han i august gjennomgikk en lungetransplantasjon. Foto: Luca Bruno, AP / NTB scanpix

Formel 1-legenden Niki Lauda (69) ble onsdag utskrevet fra sykehuset i Wien der han for to og en halv måned siden fikk ny lunge.

annonse

I en uttalelse fra sykehuset meldes det at hans helsetilstand nå er god, men at han fortsatt trenger tett oppfølging og rehabilitering.

annonse

Lauda avbrøt i juli en ferie og ble innlagt på sykehus på grunn av alvorlig lungebetennelse som ble dramatisk verre. Han gjennomgikk en transplantasjon i august.

Lauda ble verdensmester i Formel 1 tre ganger (1975, 1977 og 1984), de to siste etter at han ble alvorlig skadd i en stygg ulykke på Nürburgring under Tysklands Grand Prix i 1976. I ulykken pådro han seg omfattende brannskader og fikk også varige helseproblemer som følge av de overopphetede og giftige gassene han pustet inn.

Østerrikeren har tidligere fått ny nyre to ganger, i 1997 og 2005.

annonse
annonse

Etter motorsportkarrieren har han startet og ledet sitt eget flyselskap, hatt lederstillinger i motorsport og vært TV-kommentator. Han sitter i styret for Mercedes’ Formel 1-lag og var involvert da stallen signerte Lewis Hamilton.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.