Arkivbilde av Formel 1-legenden Niki Lauda, som onsdag ble utskrevet fra sykehuset der han i august gjennomgikk en lungetransplantasjon. Foto: Luca Bruno, AP / NTB scanpix
annonse

Formel 1-legenden Niki Lauda (69) ble onsdag utskrevet fra sykehuset i Wien der han for to og en halv måned siden fikk ny lunge.

annonse
annonse

I en uttalelse fra sykehuset meldes det at hans helsetilstand nå er god, men at han fortsatt trenger tett oppfølging og rehabilitering.

annonse

Lauda avbrøt i juli en ferie og ble innlagt på sykehus på grunn av alvorlig lungebetennelse som ble dramatisk verre. Han gjennomgikk en transplantasjon i august.

Lauda ble verdensmester i Formel 1 tre ganger (1975, 1977 og 1984), de to siste etter at han ble alvorlig skadd i en stygg ulykke på Nürburgring under Tysklands Grand Prix i 1976. I ulykken pådro han seg omfattende brannskader og fikk også varige helseproblemer som følge av de overopphetede og giftige gassene han pustet inn.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Østerrikeren har tidligere fått ny nyre to ganger, i 1997 og 2005.

Etter motorsportkarrieren har han startet og ledet sitt eget flyselskap, hatt lederstillinger i motorsport og vært TV-kommentator. Han sitter i styret for Mercedes’ Formel 1-lag og var involvert da stallen signerte Lewis Hamilton.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.