Menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg Frankrike, 24. januar, 2018. REUTERS/Vincent Kessler
annonse

En østerriksk kvinne som fikk bot for å ha kalt profeten Muhammed pedofil, har ikke fått medhold i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).

annonse

EMD konkluderte torsdag med at boten ikke krenker kvinnens ytringsfrihet.

annonse

Tidligere er boten blitt opprettholdt i en østerriksk ankedomstol. EMD mener domstolene i Østerrike har klart å balansere hensynene til kvinnens ytringsfrihet og andres religiøse følelser.

Kvinnen holdt i 2008 og 2009 seminarer om islam for det høyrepopulistiske Frihetspartiet. Her omtalte hun en av profeten Muhammeds koner, Aisha.

annonse
annonse

Ifølge islamske kilder var hun et barn da ekteskapet ble inngått tidlig på 600-tallet. At mindreårige ble giftet bort, var forholdsvis utberedt i en rekke deler av verden i middelalderen.

Kvinnen, som holdt islam-seminarer for Frihetspartiet, hevdet at ekteskapet viste at Muhammed var pedofil. Hun ble senere ilagt en bot på 480 euro pluss sakskostnader for å ha kommet med nedsettende uttalelser om religiøs lære.

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.