Stavanger sentrum, Breiavatnet. Idyllisk på overflaten. Pixabay. Foto: lotielin
annonse
annonse

Sør-Vest politidistrikt har i løpet av ti dager fått melding om ti ulike slåsskamper mellom ungdommer i regionen. Mange er i 13-14 årsalderen og ofte er det rene jente-slagsmål, rapporterer Stavanger Aftenblad.

Politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth frykter mørketall:

– Slåsskampene planlegges og gjennomføres som avtalt. Så langt har vi klart å stanse tre slåsskamper. Vårt mål er å avverge at dette etablerer seg i regionen vår.

annonse

Nettopp fordi slåsskampene er avtalte er det også mange tilskuere. Det skaper et press på ungdommene om å gjennomføre de avtalte slåsskampene. Det er liten vilje til å snakke med politiet, både blant deltagere og tilskuere. «Snitching» blir sett ned på.

Ifølge Rotseth har flere ungdomsskoler kommet med bekymringsmeldinger den siste tiden. Rotseth ber om hjelp fra foreldre:

– Politiet vinner ikke denne kampen alene. Vi frykter at vi står overfor en ny trend. Alle gode krefter må bidra for å slå dette tilbake.

annonse

Politiet har identifisert enkelte deltagere, som er kjent for politiet fra tidligere. Flere av ungdommene er tilknyttet barnevernet. Politiet ber foreldre om å få til en god dialog med ungdommen, være nysgjerrige og vise interesse.

Politiet avviser å bruke begrepet gjenger, og kaller fenomenet «oppgjør i ulike grupperinger».

Kilder i lokalt politi har bekreftet at det i stor grad dreier seg om ungdom med innvandrerbakgrunn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon