Stavanger sentrum, Breiavatnet. Idyllisk på overflaten. Pixabay. Foto: lotielin

Sør-Vest politidistrikt har i løpet av ti dager fått melding om ti ulike slåsskamper mellom ungdommer i regionen. Mange er i 13-14 årsalderen og ofte er det rene jente-slagsmål, rapporterer Stavanger Aftenblad.

annonse

Politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth frykter mørketall:

– Slåsskampene planlegges og gjennomføres som avtalt. Så langt har vi klart å stanse tre slåsskamper. Vårt mål er å avverge at dette etablerer seg i regionen vår.

Nettopp fordi slåsskampene er avtalte er det også mange tilskuere. Det skaper et press på ungdommene om å gjennomføre de avtalte slåsskampene. Det er liten vilje til å snakke med politiet, både blant deltagere og tilskuere. «Snitching» blir sett ned på.

Ifølge Rotseth har flere ungdomsskoler kommet med bekymringsmeldinger den siste tiden. Rotseth ber om hjelp fra foreldre:

– Politiet vinner ikke denne kampen alene. Vi frykter at vi står overfor en ny trend. Alle gode krefter må bidra for å slå dette tilbake.

Politiet har identifisert enkelte deltagere, som er kjent for politiet fra tidligere. Flere av ungdommene er tilknyttet barnevernet. Politiet ber foreldre om å få til en god dialog med ungdommen, være nysgjerrige og vise interesse.

Politiet avviser å bruke begrepet gjenger, og kaller fenomenet «oppgjør i ulike grupperinger».

Kilder i lokalt politi har bekreftet at det i stor grad dreier seg om ungdom med innvandrerbakgrunn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.