annonse

Donald Trumps mange «tåpelige utspill» og «uforutsigbare politikk» ødelegger det kommende valget for republikanerne, skal vi tro norske medier. Men er det slik? Kanskje ikke.

6. november velges hele kongressen og 35 av 100 senatsplasser. Og Trumps popularitet er på vei oppover. 47 prosent av amerikanerne mener nå, ifølge en undersøkelse foretatt av NBC og Wall Street Journal, og kommentert i Breitbart, at presidenten gjør en god jobb.

49 prosent mener det motsatte. Helt jevnt med andre ord. Og antallet som er fornøyd med presidenten er økende. Det er 3 prosent høyere nå enn måneden før. Også entusiasmen for presidenten blant hans tilhengere er økende, viser undersøkelsen.

annonse

Undersøkelsen kartla 900 registrerte velgere, inkludert 645 sannsynlige velgere, og ble gjennomført 14-17 oktober. Feilmarginen for registrerte velgere er pluss eller minus 3,27 prosentpoeng; for sannsynlig velgere, pluss eller minus 3,86 prosentpoeng.

Den viser også en betydelig økt interesse for valget. Nesten to tredjedeler av registrerte velgere viste høyt interesse for valget – det høyeste noensinne registrert i et midtveisvalg siden Journal / NBC begynte å stille spørsmålet i 2006. Nå sier 68% av republikanske velgere og 72% av demokratene at de er veldig interessert i valget.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse