Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag morgen vil 56 sykepleiere i første omgang legge ned arbeidet om det ikke oppnås enighet i meklingen med NHO Service og Handel, som nå er på overtid.

Meklingen startet onsdag formiddag. I utgangspunktet er streiken et faktum når partene ikke er kommet til enighet innen midnatt. Men erfaringsmessig vil partene velge å sitte over fristen hvis det fortsatt er mulighet for å bli enige om lønnsoppgjøret.

Kommunikasjonsrådgiver Tore Bollingmo i Sykepleierforbundet bekrefter til NTB ved midnatt at de forhandler på overtid.

annonse

Rundt 500 sykepleiere er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten. Bedriftene som er tatt ut i første fase utfører oppdrag for helseforetakene. Pasienthoteller, helsesenter og rehabiliteringssenter i seks ulike fylker rammes av første streikeuttak, ifølge forbundet.

Sykepleierforbundet har blant annet krevd at sykepleierne som jobber i de private bedriftene som er medlemmer i NHO, får likere lønn- og arbeidsvilkår med sykepleierne i det offentlige.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon