Erlend Wiborg (Frp) åpner for å øke barnetrygden, men samtidig skattlegge den. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Erlend Wiborg sier et Frp-utvalg har konkludert med at det er riktig å øke barnetrygden, men Frp-lederen sa nylig at et slikt tiltak ikke vil være målrettet.

KrF vil hente inn 10 milliarder kroner i økt skatt for å heve barnetrygden fra dagens 12.000 kroner til 20.000 kroner i løpet av de neste tre årene.

– Å øke barnetrygden vil ikke være målrettet, sa finansminister og Frp-leder Siv Jensen (Frp) i Stortinget forrige uke.

annonse

Men torsdag var tonen en annen fra Frps Erlend Wiborg, som leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han har også ledet et Frp-utvalg som har gått gjennom innretningen på norske velferdsytelser.

– I utvalget har vi konkludert med at det er riktig å øke barnetrygden. Samtidig ønsker vi også å skattlegge den. Det vil gjøre at de som har lav inntekt får vesentlig mer enn i dag, de med middels inntekt vil få omtrent det samme, mens de som har høy inntekt reelt sett vil få mindre, sier han.

– Det gjør at man får en mer sosial profil på ordningen, samtidig som vi beholder den som en universell ordning, sier Wiborg.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon