Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SV reagerer på KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstads påstand om at å gå inn i en regjering med SV på vippen er en for stor risiko.

annonse

På årsmøtet til Agder KrF fredag kveld advarte både Ropstad og parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan mot SV fra talerstolen.

– Hva hvis SV sitt viktigste krav i budsjettforhandlinger er å fjerne kontantstøtten? Hva gjør vi da? sa Ropstad. Han ønsker som kjent forhandlinger med dagens borgerlige regjering.

– Det blir en flertallsregjering med en statsminister som snakker som hun er en KrF-er i de viktigste sakene. Eller vi har muligheten til å gi SV vippemakten vi har i dag. Det er en stor risiko og vil trekke politikken mot ytterste venstre, sa Ropstad.

Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson for SV, fnyser av utsagnet.

– Her snakker Ropstad mot bedre vitende. SVs landsmøte vedtok i fjor fem hovedkrav som ligger til grunn for eventuelle forhandlinger. Det er blant annet økt barnetrygd, en klimapolitikk som kutter utslipp, og en lærernorm. Jeg er overrasket hvis KrF ikke vil slutte opp om disse sakene, sier Kaski til NTB.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.