President Donald Trump møtte pressen i Det hvite hus fredag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

– Vi kan aldri tillate at politisk vold slår rot i USA, sier president Donald Trump om pakkebombene, som han kaller «terroriserende handlinger».

I en tale fredag kort tid etter at en mann ble pågrepet i forbindelse med bombene, sier Trump at politiet har gjort en «utrolig jobb» i møte med bombetruslene.

– Vi må vise verden at vi står sammen, sier presidenten.

annonse

Trump sier det dreier seg om «foraktelige» handlinger som ikke har noen plass i USA.

Han bekrefter videre at en mistenkt er pågrepet. Over ti bomber er sendt i posten de siste dagene, adressert til Trumps politiske motstandere. Ingen av bombene har eksplodert, og motivet for handlingene er ikke kjent.

Trump har etter sine uttalelser tidligere i uka blitt anklaget for å ta for lett på pakkebombene, og senest fredag omtalte han dem som «bombegreier» på Twitter.

Han klaget videre over at medienes dekning av bombene svekker Republikanerne i valgkampen før kongressvalget. Mange har reagert kraftig på at han plasserte ordet «bombe» i anførselstegn i Twitter-meldingen, noe enkelte tolker som et nikk til dem som mener truslene er falske.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon