Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Del

Politiet har siktet 40 unge menn etter 18 skyteepisoder i Oslo det siste året. Oslos ordfører kaller situasjonen alvorlig.

annonse

De 40 er menn i alderen 19 til 32 år og er siktet i forbindelse med skyteepisoder i Oslo fra 7. oktober i fjor og fram til i dag, skriver Dagbladet.

Et drap, fire drapsforsøk, en lang rekke trusler og skyting på åpen gate, er bare noe av innholdet i sakene Oslo-politiet etterforsker. Ingen av de i alt 18 sakene er henlagt. Politiet vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at flere av de siktede har tilknytning til ulike gjengmiljøer i Oslo.

– Flere av sakene kan sees i sammenheng med hverandre og etterforskes derfor bredt. Noen bærer preg av uoverensstemmelser mellom personer, sier politiinspektør Audun Kristiansen i Oslo-politiet til Dagbladet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Flere av de siktede er eller har vært, varetektsfengslet. I to av sakene har politiet fortsatt ikke noen mistenkte, og i én av dem har de ingen fornærmet. Et betydelig antall av de siktede er tidligere straffedømt.

Kristiansen svarer et ubetinget ja på spørsmål om Oslo er en trygg by,

– Vi legger ned en stor innsats for å oppklare disse sakene, og har nå mistenkte gjerningsmenn i de fleste sakene. Hlir du pågrepet med ladd skytevåpen i Oslo, så blir du straffet.

Oslos ordfører, Marianne Borgen, beskriver situasjonen som alvorlig.

– Det er jo snakk om en alvorlig situasjon, når det er såpass mange skyteepisoder i Oslo sier Borgen til Dagbladet.

annonse

Hun sier at selv om mange av de aktuelle skyteepisodene relateres til interne oppgjør i spesielle miljøer, så skaper slike episoder fortsatt utrygghet i de ulike bydelene.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører