Drammen 20181027. Eirik Ulland Andersen (23) setter inn 2-0 for hjemmelaget på frispark i eliteseriekamp i fotball mellom Strømsgodset og Vålerenga på Marienlyst stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Strømsgodset har slitt blytungt de siste ukene, men fikk en etterlengtet seier da Vålerenga ble slått 2-0 i eliteserien lørdag.

Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen scoret målene i 2-0-seieren.

Etter en målløs 1. omgang fikk Nguen fart på publikum i kampens 56. minutt. Kaptein Jakob Glesnes slo en langpasning på 40-45 meter fram mot Nguen. Kantspilleren tok ned ballen med en strålende berøring og klarte på forunderlig vis å pirke ballen forbi en utrusende Adam Larsen Kwarasey i neste øyeblikk.

annonse
Mye motgang

Scoringen sendte Strømsgodset foran, men drammenslaget ga seg ikke med det. 70 minutter var spilt da Eirik Ulland Andersen banket et frispark i krysset til 2-0. Fra 20 meter siktet han mot keeperhjørnet. Kwarasey tok et «jukseskritt» i feil retning og var sjanseløs på ballen.

De to scoringene holdt til seier, og Strømsgodset tok tre enormt viktige poeng. Strømsgodset har nå 29 poeng, og det er nå fem poeng ned til Stabæk, som ligger på nedrykksplass.

Det hjelper på etter en tung periode for Strømsgodset. Fem av de siste sju kampene har endt med tap, og forrige helg ble det 1-2 mot tabelljumbo Sandefjord. I tillegg er toppscorer Marcus Pedersen skadd og mister resten av sesongen.

Snytt for straffe

Likevel var det hjemmelaget som tok initiativet på Marienlyst, og det kunne ha stått 1-0 etter et kvarters spill. Amahl Pellegrino mottok en langpasning fra stoppervikar Mounir Hamoud og dro seg forbi Amin Nouri. Avslutningen på halvspretten endte like utenfor.

Halvtimen var spilt da hjemmelaget ble snytt for straffe. Eirik Ulland Andersen slo et innlegg, og en klønete Sam Adekugbe var oppe med armen. Tommy Skjerven vinket spillet videre til voldsomme protester.

Strømsgodset kjørte på, selv om marginene ikke var med i 1. omgang. Etter hvilen kunne det fått konsekvenser. Sam Johnson ble spilt alene med keeper, men avslutningen fra hurtigtoget endte langt over mål. Det var stort sett det eneste Vålerenga skapte i kampen.

Strømsgodset var faktisk nærmere 3-0 og 4-0 enn gjestene var utligning.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon