llustrasjonsfoto: AP Photo/Darko Vojinovic
annonse

Spanske redningsmannskaper opplyser at de har brakt 359 mennesker i sikkerhet. De var om bord i sju små båter som forsøkte å ta seg til Europa fra Nord-Afrika.

annonse

Sjøveien til Spania har den siste tiden blitt den mest brukte for folk som forsøker å flykte til Europa fra krig eller fattigdom i land i Afrika. Siden det ble langt vanskeligere å nå Italia via Libya, forsøker mange å krysse havet fra Algerie og Marokko til Spania. Over 45.000 migranter eller flyktninger har kommet sjøveien til Spania så langt i år, ifølge IOM.

annonse

Italia har rustet opp den libyske kystvakten og libyske militsgrupper, som bruker hardhendte metoder for å hindre mennesker fra å legge ut. I sommer stengte Italia sine havner for frivillige redningsskip.

Minst 1.960 har mistet livet under den farefulle reisen, ifølge FN.

annonse
annonse

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.