Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad advarte Hordaland-delegatene mot å velge rødt. Istedenfor en flertallsregjering, blir vi avhengig av SV, påpekte han.

Både Ropstad og partileder Knut Arild Hareide holdt hver sin appell til det svært splittede fylkeslaget, som var samlet til ekstraordinært fylkesårsmøte i Straume Forum på Sotra lørdag formiddag.

Ropstad advarte om at KrF ville brenne alle sine forhandlingskort ved å felle Erna Solberg-regjeringen.

annonse

– Ved å velge å gå til den borgerlige regjeringen først, så kan vi sondere, vi vil ha gode forhandlingskort og vi har også en retrettmulighet. Vi kan gå tilbake til opposisjon som i dag, eller vi kan gå til Jonas Gahr Støre. Feller vi Erna, så har vi bundet oss til å forhandle med Ap og Sp, og vi vil bli avhengig av SV, sa han.

– Vi gir også frivillig fra oss den vippeposisjonen vi har i dag til SV, noe som vil trekke politikken mot ytre venstre, påpekte Ropstad.

Han understreket at ved å gå inn i Solberg-regjeringen, så vil regjeringen ha flertall og slippe å måtte gamble med sakene sine i forhandlinger med Stortinget.

Ropstad brukte også mye tid på å minne delegatene om de mange gjennomslagene KrF har fått gjennom fem år med forhandlinger med de borgerlige, og ramset blant annet opp utvidet kontantstøtte, forbud mot tidlig ultralyd, økt bistand, lærernorm og pleiepenger.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon