annonse
annonse

Minst 68 medlemmer av den kurdiskledede militsen SDF, som støttes av den USA-ledede koalisjonen, er drept av IS øst i Syria, melder SOHR.

SDF-krigerne skal ha blitt drept i en rekke selvmordsangrep natt til lørdag. Selvmordsangrepene var en del av en motoffensiv som IS har iverksatt ved byen Hajin nær grensen mot Irak.

Det ble først meldt at rundt 40 SDF-medlemmer var drept.

annonse

– Dødstallet har steget som følge av at det ble oppdaget flere nye ofre ved frontlinjen, samt 100 sårede, opplyser Rami Abdulrahman. som leder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

En talsmann for den USA-ledede koalisjonen sier at dødstallet ikke kan bekreftes ettersom kampene fortsetter og det meldes om stadige tap på begge sider.

– En sandstorm ga rom for et motangrep fra IS, noe som var overraskende gitt forholdene, men nå er luften klar, og koalisjonen vil fortsette å øke luft- og artilleristøtten for å hjelpe våre partnere, sier Sean Ryan.

annonse

SDF innledet 10. september en stor offensiv mot en del av Eufrat-dalen rundt Hajin, hvor det antas å oppholde seg rundt 3.000 IS-medlemmer.

Den kurdiskledede gruppa har imidlertid lidd store tap i operasjonen.

NTB-AFP

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon