Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NicoElNino
annonse
annonse

Jordan Peterson er over oss og han stiller dette spørsmålet og besvarer det i samme slengen: Mening.

Folk vil ikke lenger ha nytelse. De har sett at jakten på nytelse og øyeblikkelig behovstilfredsstillelse gir ikke livet innhold. De vil ha mening. De vil ta ansvar. Å jakte på nytelse har vært den foretrukne modellen for mennesket helt siden den industrielle revolusjon. Som la grunnen for den moderne kapitalismen og dens bror: sosialismen.

Før den industrielle revolusjon hadde vi middelalderen. Et åndelig mørke, men en tid med mye mening og innhold.

annonse

Vi er nå fanget i en totalt idiotisk forbrukskultur hvor vi spiser mat fordi den smaker godt. Ikke fordi vi har godt av den. Vi kjøper ting vi ikke trenger. Fordi det er ”gøy” å kjøpe ting. Vi er blitt redusert til idioter av våre herskere. Men det er ikke noe gøy å være idioter. Vi ser at det har ført til et moralsk tomrom inni oss. Noe som igjen har ført til masseinnvandring.

Vi underkaster oss hva som helst fordi vi ikke står for noen ting. Vi står bare for nytelse. Innerst inne føler vi skam for at vi er slik. Så vi ser etter en mulighet til å kompensere.

Vi har havnet moralsk i bakleksa. Så nå prøver vi å kompensere ved å være snille gjennom voldsom migrasjon og underkastelse.

annonse

Løsningen er så klart ikke å utslette seg selv. Løsningen er å bli noe å være stolt av.

Over alt møter vi jakten på nytelse. Mangelen på ansvar. Alle har hver sin snøfreser. Ingen hjelper hverandre. Når mor blir gammel stuer vi henne bort på sykehjem. Ingen tar ansvar for henne. Det er ingen kjærlighet. Ingen respekt. Ingen omtanke. Ingen takknemlighet.

En kultur med lav moral blir en råtten kultur. En kultur som lett lar seg invadere og dominere. En kultur med et stort behov for å unnskylde seg selv. Som lett underkaster seg alt som er fremmed fordi den har så liten sans for seg selv. Den skammer seg over seg selv.

Det er ikke store forskjellen på en kultur og et individ. Man kan snakke om en kulturs psykologi på samme måten som man kan snakke om et individs psykologi. Du er avhengig av å være stolt av det du gjør. Du er avhengig av å finne deg selv. Av å finne noe du tror på. Og så gjennomføre det. Selv om det koster. Kanskje nettopp fordi det koster.

I offeret finner du meningen. I nytelsen finner du meningsløsheten.

Jakten på nytelsen gjør oss tomme. Og nytelsen går det alltid inflasjon i. To hamburgere er ikke dobbelt så godt som en. Man blir kvalm.

annonse

Meningen går det ikke inflasjon i. Man blir aldri lei av å gjøre godt. Man blir aldri lei av å stå for noe. Man blir aldri lei av å føle seg stolt og stor ved å gjøre noe for andre og for å kjempe for det man tror på og føle at du gjør verden til et bedre sted å være. Til et vakrere sted å være.

Jeg ser lyst på fremtiden. Meningen er over oss. Nytelsen er i ferd med å takke for seg.

Samhold kommer. Ansvar kommer. Europeeren skammer seg over seg selv. Det er derfor han tillater at han selv utslettes. Men dette snur nå. Han starter nå en kamp for å finne sine indre verdier. For å finne stoltheten.

Den som er stolt av seg selv lar seg ikke pukke på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon