Illustrasjonsbilde. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  

Høyre, Frp og Ap var blant de representerte partiene under NOAHs fakkeltog mot pels. Flere tusen møtte opp i over 20 byer landet rundt for å støtte avviklingen.

– Årets tog var en feiring av at pelsforbudet legges fram i år – samtidig som alle de oppmøtte ville gi politikerne tydelig beskjed om at pelsforbudet må komme uten forsinkelser, sier NOAH-leder Siri Martinsen i en pressemelding.

Foran Stortinget lørdag kveld holdt Høyre for første gang appell i forbindelse med fakkeltoget.

– Det skulle bare mangle at et sivilisert samfunn som det norske, også tar dyrevelferd på alvor og sier nei til pelsdyroppdrett. Det skal vi få til sammen, sa Henrik Asheim (H). Han fikk selskap av de øvrige regjeringspartiene.

– Lovgivningen er på vei. Fristen er satt. Næringen skal avvikles, sa Venstres Sveinung Rotevatn.

– Pelsdyr i bur er rett og slett uforenlig med god dyrevelferd, sa Stine Margrethe Olsen i Frp.

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland understreket i sin appell at tiden for å holde ville dyr i bur er definitivt over.

– Nå må den siste delen av jobben gjøres. Beskjeden må være klar – nå kan vi ikke nøle mer, vi kan heller ikke somle. Vi trenger bøndene til å produsere bærekraftig mat. Men vi trenger ikke bøndene til å holde ville dyr i bur, sa han.

Det er 15. året på rad at NOAH arrangerer fakkeltog mot pels. Denne gangen var det for å markere at regjeringen nå utarbeider et forbud mot pelsdyrhold, at man vil holde presset oppe til alle bur er tomme.

(©NTB)

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]