Illustrasjonsbilde. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Høyre, Frp og Ap var blant de representerte partiene under NOAHs fakkeltog mot pels. Flere tusen møtte opp i over 20 byer landet rundt for å støtte avviklingen.

annonse
annonse

– Årets tog var en feiring av at pelsforbudet legges fram i år – samtidig som alle de oppmøtte ville gi politikerne tydelig beskjed om at pelsforbudet må komme uten forsinkelser, sier NOAH-leder Siri Martinsen i en pressemelding.

annonse

Foran Stortinget lørdag kveld holdt Høyre for første gang appell i forbindelse med fakkeltoget.

– Det skulle bare mangle at et sivilisert samfunn som det norske, også tar dyrevelferd på alvor og sier nei til pelsdyroppdrett. Det skal vi få til sammen, sa Henrik Asheim (H). Han fikk selskap av de øvrige regjeringspartiene.

annonse
annonse

– Lovgivningen er på vei. Fristen er satt. Næringen skal avvikles, sa Venstres Sveinung Rotevatn.

– Pelsdyr i bur er rett og slett uforenlig med god dyrevelferd, sa Stine Margrethe Olsen i Frp.

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland understreket i sin appell at tiden for å holde ville dyr i bur er definitivt over.

– Nå må den siste delen av jobben gjøres. Beskjeden må være klar – nå kan vi ikke nøle mer, vi kan heller ikke somle. Vi trenger bøndene til å produsere bærekraftig mat. Men vi trenger ikke bøndene til å holde ville dyr i bur, sa han.

Det er 15. året på rad at NOAH arrangerer fakkeltog mot pels. Denne gangen var det for å markere at regjeringen nå utarbeider et forbud mot pelsdyrhold, at man vil holde presset oppe til alle bur er tomme.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.