Illustrasjonsbilde. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
annonse

Pew Research Center har nylig offentliggjort resultater fra en 25-nasjoners undersøkelse om Amerikas globale image og internasjonale oppfatning av den amerikanske presidenten Donald Trump.

Mens en oppsummering av resultatene beskriver «utbredt motsetning til hans administrasjons politikk og en allment delt mangel på tillit til hans lederskap,» viste undersøkelsen at USAs president har en 69 prosent positiv vurdering i Israel, opp fra 56 prosent i 2017.

I tre land mener folk at USA under Donald Trump er viktigere enn det USA har pleid å være. Det er Nigeria, Kenya og Israel. I de 25 nasjonene som ble spurt, har en median på 50% en positiv oppfatning av USA, mens 43% gir en ugunstig vurdering. Imidlertid sier en median på bare 27% at de har tillit til at president Trump gjør det rette i utenrikssaker, skriver World Israel News.

annonse

Pew Research Center mener at den sterke populariteten til Donald Trump i Israel skyldes Trump-administrasjonens beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, Israels hovedstad. I tillegg til ambassadeflyttingen har Trump også truffet en rekke andre tiltak for å stimulere palestinerne til å arbeide for fredsforhandlinger med Israel, herunder å avslutte økonomisk støtte til deres FN-byrå (UNRWA).

I forhold til Barack Obama mottok Trump vesentlig høyere rangeringer enn forgjengeren hans da det nærmet seg slutten av hans andre periode.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.