Fra universitetet i Southampton. Foto: Wikimedia Commons.
Del saken
 • 257
 •  
 •  

Presidenten i en venstrevridd studentforening i Storbritannia har skapt kontrovers etter at hun sverget på å vandalisere og ødelegge et veggmaleri til minne om første verdenskrig, fordi heltene på veggmaleriet er «hvite menn». Det rapporterer the Sun. 

annonse

Annonse

Emily Dawes er president i Southampton University Student Union. Nylig truet hun med å male over universitetets veggmaleri av William Rothenstein, som forestiller studenter som døde under første verdenskrig, i det de mottar universitetsgradene de aldri fikk.

Foto: Skjermdump fra the Sun.

– Merk mine ord, vi skal ta ned veggmaleriet med hvite menn i universitetets senatrom, om jeg så må male over det selv, skrev Dawes på Twitter.

annonse

Annonse

Foto: Skjermdump fra Twitter

Svært mange har reagert på innlegget, og Dawes får så ørene flagrer av andre Twitter-brukere.

annonse

Annonse

– De hvite mennene som døde for at du kan spy ut slik hatefull nonsens? skrev en.

– Jesus, er alle studenter venstrevridde idioter. Kun akademia kunne protestert på et maleri som forestiller menn som ble tapt i krig, mens de beskyttet de frihetene du tar for gitt, skrev en annen.

– Det er et maleri som viser studenter som ikke vendte hjem fra krigen, din idiot. Du er en jævla rasist uten skam og uten forståelse for hva det er å ofre seg, skrive en tredje.

Disse kommentarene er bare tre av hundrevis av harmdirrende Twitter-meldinger. Flere vendte seg også direkte til universitetet, for å forsikre seg om at ledelsen ikke ville tillate at veggmaleriet ble vandalisert. De mange opprørte meldingene, samt press fra andre tillitsvalgte i studentforeningen, fikk Emily Dawes til å be om unnskyldning to dager etter at hun postet den kontroversielle meldingen.

annonse

Annonse

– Jeg hadde ingen intensjon om at Twitter-meldingen skulle tas bokstavelig, og etter refleksjon forstod jeg hvor upassende den var. Min intensjon var å promotere sterk, kvinnelig lederskap, og ikke utslettelse eller forakt for historien, skriver hun.


Del saken
 • 257
 •  
 •  
 •  
  257
  Shares
 • 257
 •  
 •  
annonse

Les også: