Foto: REUTERS/Stephen Hird (BRITAIN)
annonse
annonse

Politiet i London skal bruke en million pund ekstra årlig på å ansette i alt 200 «antirasistiske» individer til å monitorere politiet i den sterkt kriminalitetsrammede hovedstaden. Disse nye betjentenes fremste oppgave blir å sørge for at politiet har et positivt syn på etniske minoriteter.

I stillingsannonsen skriver Londons Metropolitan Police at jobben ikke krever noen som helst kvalifikasjoner. Du trenger ikke å ha hatt en tidligere jobb for å bli ansatt i denne stillingen, livserfaring er nok i seg selv, så lenge man «setter pris på mangfold» og har bodd i den britiske hovedstaden i tre år.

Denne typen stilling ble aller først introdusert i 2003, for å rense politiet for potensielle rasister og bli kvitt «upassende oppførsel». Ifølge London-politiet vil en vellykket mangfoldsbetjent være en som jobber 25 dager i året, med å «aktivt promotere likestilling og verdsetting av mangfold» og har «en grundig forståelse av rase og mangfold».

annonse

John O’Connell er leder av forbundet Taxpayers Alliance, og han er oppgitt over politiets prioriteringer. Han stiller spørsmål ved om det strengt tatt er nødvendig å ansette disse mangfoldsbetjentene, når kriminalitetsutviklingen i London er så dramatisk som den har vært de siste årene.

– Vi blir konstant fortalt at Metropolitan Police trenger mer penger for å fortsette å håndheve loven, men mer penger gjør ingen forskjell dersom forbruksvanene er fullstendig skjeve. Selvsagt bør rekrutteringsprosessene for nye betjenter være robust, men politiet bør revurdere hvorvidt det i det hele tatt er nødvendig å ansette flere mangfoldsbetjenter når den voldelige kriminaliteten i London øker, sier O’Connell.

I likhet med Metropolitan Police, har også Scotland Yard besluttet å ansette 200 flere slike betjenter, og vil også øke lønnen deres, med 50 prosent. De forsvarer sin beslutning overfor Express med at de mener at å «bruke Londons miljøer for å evaluere nye rekrutter» er en «viktig del i å bygge tillit og engasjement i miljøene».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon