Niels Högel dekker ansiktet med en mappe under rettssaken som startet i Oldenburg i Tyskland tirsdag. 41-åringen, som er tidligere sykepleier, tilsto at han har drept 100 pasienter med medisiner på to tysker sykehus. Til venstre forsvarer Ulrike Baumann. Foto: Julian Stratenschulte / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En tidligere tysk sykepleier som står tiltalt for drap på 100 pasienter, tilsto drapene da rettssaken begynte.

Da dommeren spurte Niels Högel om han var skyldig etter tiltalen, svarte 41-åringen ja.

Rettssaken, som finner sted i Oldenburg nord i Tyskland, er den største massedrapssaken i tysk historie siden andre verdenskrig. Högel står tiltalt for å med vilje ha gitt pasienter overdose av medisin, slik at han kunne redde livet deres i siste liten. I svært mange tilfeller endte det imidlertid fatalt for pasientene.

annonse

Den nå 41 år gamle mannen har allerede tilbrakt nesten ti år bak murene for to pasientdrap.

(©NTB)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon