Donald Trump. Foto: Nicholas Kamm / AFP)
annonse
annonse

President Donald Trump sier til Fox News at det er masse «dårlige folk» i karvanen på vei til USA. Han sender 5.200 soldater til grensa for å stanse dem.

En karavane av rundt 7.000 mellomamerikanere har de siste ukene sneglet seg gjennom Honduras, El Salvador, Guatemala og tatt seg inn i Mexico. Mange av dem flykter fra vold og forfølgelse, andre fra fattigdom i håp om å skape seg en bedre framtid i USA.

I et intervju med Fox News mandag kveld amerikansk tid uttaler president Donald Trump seg om det han på Twitter har omtalt som en invasjon av migranter.

annonse

– Når du ser på den karvanene er det i stor grad en stor prosentandel menn – unge, sterke. Mange dårlig folk, folk som er i gjenger, vi vil ikke ha dem i dette landet, sier Trump.

Sender tropper

Få timer tidligere kunngjorde Pentagon at tusenvis av soldater nå er på vei sørover for å styrke vaktholdet langs grensa mot Mexico.

– Vi vil mot slutten av uka sende over 5.200 soldater til grensa i sørvest, opplyste general Terrence O’Shaughnessy.

annonse

I intervjuet med Fox sier Trump at de som vil til USA får søke asyl som alle andre som vil til landet. Han forklarer også hvordan han skal sørge for at migrantene skal miste lysten til å ta seg over grensa til fots og bli værende med stauts som asylsøkere.

– Vi skal bygge teltbyer. Vi skal sette opp telt over alt. Vi skal ikke bygge strukturer og bruke hundrevis av millioner av dollar, vi skal ha telt, sier Trump.

Trump mener at når ryktet sprer seg om hva som venter migrantene i USA, så vil langt færre prøve lykken.

Familier og barn

Ved grensa jobber allerede rundt 2.000 offentlige tjenestemenn for å avhjelpe situasjonen. Lavtflygende politihelikopter ble mandag brukt i det som trolig var et forsøk på å få folk til å snu da de vadet eller på flåter tok seg over elva Suchiate fra Guatemala inn i Mexico.

Kevin McAleenan i USAs toll- og grensekontrolletat beskriver situasjonen langs grensa mellom USA og Mexico som en humanitær krise og av sikkerhetsmessige hensyn. Ifølge McAleenan er over halvparten av dem som tar seg over grensa familier og barn som kommer alene og har betalt menneskesmuglere rundt 7.000 dollar per person for å komme seg fram.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon