Flyfoto av Kristiansand. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.
annonse
annonse

Åsa Grønningsæter Aglen, som er kona til Kristiansands havnedirektør, går i et brev til frontalangrep på lederen av kommunens kontrollutvalg KK, etter at det ble besluttet at utvalget skulle se nærmere på et leilighetskjøp havnedirektøren og hans kone har foretatt.

Sørlandsnyhetene skriver at Kristiansands havnedirektør Halvard Aglen og hans kone Åsa Grønningsæter Aglen har foretatt et leilighetskjøp, og at dette kjøpet er av en slik art at Kontrollutvalget i Kristiansand kommune (KK) har besluttet å undersøke saken nærmere. Den aktuelle leiligheten ligger i den fremvoksende Kanalbyen ved Kristiansands havn, ved siden av den planlagte Kunstsiloen.

Resett har tidligere omtalt den omstridte Kunstsilo-saken i Kristiansand, som flere samfunnsengasjerte sørlendinger har protestert på, etter anklager om mulig korrupsjon og økonomisk smøring. Da havnedirektør Aglen selv har tilknytning til prosjektene i Kanalbyen, er det blitt ansett at det er nødvendig å granske leilighetskjøpet nærmere for å vurdere om det foreligger misligheter.

annonse

Undersøkelsen av leilighetskjøpet har vist seg å bli en utfordring for KK, blant annet fordi havnedirektør Aglen har nektet utvalget innsyn i Kanalbyselskapenes arbeid. Således kan ikke KK kontrollere forholdene selvstendig.

Dessuten har det fremkommet at Åsa Grønningsæter Aglen har sendt et brev med truende innhold til lederen av KK, Makvan Kasheikal, som er innvalgt i bystyret for Demokratene, som han også er partileder for. Sørlandsnyhetene har publisert et bilde av brevet, der Åsa Aglen beskylder Kasheikal for å «henge ut» henne og ektemannen, og for å lytte til rykter fremsatt av «ondsinnede og konspiratoriske mennesker».

– Jeg finner det svært betenkelig at du antyder at jeg skal ha fått rabatt, vært «early-bird», blitt forfordelt på noe vis. Hvorfor du som politiker velger å høre på løse rykter, satt ut av ondsinnede og konspiratoriske mennesker (personene bak Sørlandsnyhetene, sannsynligvis?), eller kanskje tidligere partifeller? skriver Aglen i brevet.

Videre spør hun Kasheikal hvordan han har tenkt til å «rette opp sin fadese», og går langt i å hevde at lokalpolitikeren er udannet, uærlig og mangler respekt og omtanke for folk rundt seg, i angivelig motsetning til folk i hennes egen omgangskrets.

annonse

– I min omgangskrets, både privat og i profesjonell sammenheng, er folk ærlige og etterrettelige, de er dannede og utdannede mennesker med respekt og omsorg for de rundt seg. I sterk kontrast til deg, skriver Åsa Aglen.

Avslutningsvis antyder hun at hun kan bruke sine kontakter i kommunen til å ødelegge for Kasheikal. Aglen påstår at hennes bekjente «høyt opp i kommunen» har sterke meninger om KKs beslutning om å undersøke leilighetskjøpet.

– Jeg har snakket med ansatte høyt opp i kommunen, samt andre politikere for å finne ut om det virkelig er lov å ture frem på denne måten av en politiker. Skal ikke en politiker som har folkets tillit nettopp vise seg denne verdig og sørge for å ha god ryggdekning for det han eller hun gjør? Og de hadde sterke meninger om det, bare for å ha nevnt det, skriver havnedirektørfruen.

Makvan Kasheikal understreker overfor Resett at han ikke har fremmet noen beskyldninger mot havnedirektøren eller hans kone, og at KK kun passer jobben sin, som består i å føre tilsyn og kontroll av forvaltningen, på vegne av de lokale folkevalgte.

– Jeg er leder for et kontrollutvalg og det er vår jobb å føre løpende tilsyn og kontroll med den kommunale forvaltningen på vegne av bystyret, og herunder påse at kommunen har en forsvarlig revisjonsordning. Det ligger ingen beskyldninger i en slik kontroll, og den kan ofte munne ut i at alt er i orden, sier Kasheikal.

annonse

Han mener at brevet bærer preg av at Aglen mener at hun selv er av høyere rang og status enn ham.

– Å få en skyllebøtte på dette lavmålet, når jeg kun gjør den jobben jeg er satt til, er selvsagt belastende. Usakligheter er vanskelig å forholde seg til. Hele brevet oser av arroganse mot en person hun åpenbart mener står under henne selv på en eller annen samfunnsmessig rangsliste, slår Kasheikal fast.

Han mener at angrep som dette kan bidra til å skremme politikere til å forholde seg tause eller passive, og at dette dermed dreier seg om et angrep på selve demokratiet.

– Belastende angrep på politikere som kun gjør sin samfunnsplikt med en så nedlatende tone gjør jobben vår utrivelig, og kan jage politikere over i passivitet. Derfor ser jeg det som et angrep på vårt demokrati.

Resett har kontaktet Åsa Grønningsæter Aglen for en kommentar til saken. Hun har foreløpig ikke svart på forespørselen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon