Pakistansk politi sto vakt utenfor høyestrett i Islamabad i Pakistan da kjennelsen ble lest opp om frikjennelse av Asia Bibi. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpix
Del saken
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  

Islamister i Pakistan raser etter at landets høyesterett frikjente en dødsdømt kristen kvinne. Venstre-politiker Abid Raja foreslår at hun kan komme til Norge.

– Jeg er redd hun kan bli drept i Pakistan om hun ikke får tilstrekkelig beskyttelse. Jeg vil hun skal få beskyttelse eller asyl i annet land. Kanskje Norge kunne åpnet sitt hjerterom for denne dødsdømte kristne kvinnen, sier stortingspolitikeren.

Den kristne firebarnsmoren Asia Bibi ble arrestert i 2009 etter en krangel med muslimske kvinner og dømt til døden året etter for å ha fornærmet muslimenes profet Muhammed. Nå har høyesterett omgjort dommen.

– Saken har vært en stygg og grov skam for Pakistan. Endelig løslates Asia Bibi. Grov urettferdighet har rammet henne og hennes familie i 9 år, sier Raja.

Han har tatt opp saken hennes mange ganger, både i Norge, med pakistanske myndigheter og i internasjonale fora.

– Jeg er både lettet og glad på hennes vegne, men frykter hun kan bli utsatt for stygge lovløse handlinger. Pakistanske myndigheter må sørge for hennes sikkerhet nå, sier han.

(©NTB)

[email protected]

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]