Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg ønsker ikke å si noe om innholdet i dette avhøret. Han er på det nåværende tidspunktet siktet for drap, sa politiadvokat Stine Rigmor Grimstad på en presseorientering torsdag formiddag.

Hun ønsker ikke å si om den siktede gutten har erkjent straffskyld. Politiet vurderer om de skal gjennomføre videre avhør av ham senere torsdag, opplyser politiadvokaten.

Hvilken relasjon drapsofferet og den siktede har til hverandre, er ikke kjent. Politiet har ingen spesiell kjennskap til den siktede 16-åringen fra tidligere.

annonse

– Politiet har på det nåværende tidspunkt ikke noe kjennskap til ham fra tidligere. Vi har ingen opplysning om at det er en familierelasjon mellom offeret og siktede, og det kan jeg derfor heller ikke avkrefte, sier Grimstad til NTB.

Tolv minutter til pågripelsen

Lensmannskontoret på Vinstra fikk en telefonoppringning om det som ble beskrevet som en alvorlig hendelse midt i et boligområde på Sorperoa like før klokken 16 onsdag ettermiddag. En politipatrulje rykket ut og var på stedet etter om lag ti minutter.

Polititjenestemennene var bevæpnet og pågrep gutten et par minutter senere, opplyste etterforskningsleder Svein Morten Laingen i Innlandet politidistrikt på presseorienteringen.

annonse

– Det tok rundt tolv minutter fra utrykningen til den mistenkte gjerningspersonen ble pågrepet. Ambulanse var allerede varslet og klar til å komme til unnsetning. Politiet klarerte åstedet, og mens ambulansepersonell tok seg av førstehjelp på stedet, tok politiet hånd om den mistenkte gjerningspersonen, sier Laingen.

Flere avhør

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad er svært tilbakeholden med å gå ut med informasjon om drapssaken. Et ektepar som var vitne til drapet fra stuevinduet sitt, forteller til Dagbladet at de først trodde de så unger som lekte.

– Jenta satt på bakken med beina rett fram. Så satte gutten seg på henne og basket med henne. Så falt hun bakover og ble liggende, forteller Wenche Bøe til avisen.

– Hun lå stille og rørte ikke på seg da jeg kom inn i stua, forteller Bøes samboer Håvard Bjørkheim.

Like etter ringte Wenche Bøe politiet.

Omfattende etterforskning

I tillegg til den siktede er flere vitner allerede blitt avhørt. I tillegg til vitner, skal politiet snakke med både skoleelever og pårørende. Hva som var foranledningen til drapet, er noe av det viktigste etterforskerne på Vinstra nå skal forsøke å få klarhet i.

annonse

– Etterforskningen må forsøke å belyse saken fra A til Å. Det er satt inn store ressurser på dette. Jeg kan ikke gå nærmere inn på opplysninger om verken den siktede eller fornærmede, sier Grimstad.

– Det er avhørt noen personer, og det er klart at vi har en stor etterforskning framfor oss. Vi tar avhør av alle personer som er involvert i løpet av dagen og i tiden framover, sier Grimstad.

Hun forteller at den drepte jenta vil bli sendt til obduksjon.

Stor oppgave

Lensmann Jon Gaarden på Vinstra sier det er en stor oppgave nå å ta vare på ungdommene i den lille bygda med sine rundt 2.500 innbyggere.

– Vi har er en stor oppgave framfor oss med å ta vare på ungdommene dette angår. Det er en stor videregående skole på Vinstra, og personene som er innblandet er elever her. Elevene er sterkt preget av det som har skjedd, sier Gaarden.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon