SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski håper på å lokke tvilerne i KrF over på sin side med en foreslått økning i barnetrygden på 1.200 kroner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

SV vil øke barnetrygden med 1.200 kroner. Partiet håper det skal være med på å lokke blå KrF-delegater over gjerdet til Hareide.

SV varsler en økning av barnetrygden med 1.200 kroner i sitt alternative budsjett for 2019. Men samtidig vil de fjerne kontantstøtten.

– KrF ønsker i liket med SV å bekjempe barnefattigdom og gi en varmere og mer fleksibel hverdag for barnefamiliene. SVs alternative budsjett viser at de bør komme til venstresiden og SV, sier Kari Elisabeth Kaski, SVs finanspolitiske talsperson og nestleder, tilABC Nyheter som har fått se SVs alternative budsjett for barnefamilier.

annonse

– Totalt vil vi bruke 2,9 milliarder mer enn regjeringen på tiltak mot barnefattigdom, sier Kaski.

Budsjettlekkasjen kommer én dag før KrFs skjebnemøte, hvor Hareide må lokke fem blå delegater over på sin side for å vinne.

– Høyresidens skremsler har vært utrolig merkelig å følge med på. Fordeling og miljø er de viktigste sakene for SV, og jeg kan ikke forstå hva som er skremmende med det, sier SV-nestlederen.

annonse

SV varsler at de vil starte opptrapping av barnetrygden tilbake til 1996-nivå. Etter SVs-plan skal det ta fire-fem år. Det vil koste rundt 8,9 milliarder kroner, ifølge Finansdepartementet. I sitt budsjettforslag for 2019 vil partiet bruke 1,9 milliarder kroner på å øke barnetrygden.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon