Letemannskaper skanner havbunnen på jakt etter flyskroget og de svarte boksene etter flystyrten i Indonesia. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpix

Dykkere har funnet en av de svarte boksene fra et Lion Air-fly som styrtet nord for øya Java i Indonesia mandag, melder lokale medier. Flyskroget er også sett.

annonse

– Vi har funnet en av de svarte boksene. Vi vet ennå ikke om det er ferdskriveren eller taleregistratoren fra cockpiten, sier Soerjanto Tjahjono, leder for Indonesias transportsikkerhetskomité torsdag.

To dykkere fra marinen sier til lokale TV-kanaler at den svarte boksen, som faktisk er oransje, var tildekket av gjørme på 30 meters dyp, men i god behold. Den ene dykkeren sier videre at det savnede flyskroget er observert. TV-bildene viser de to dykkerne som svømmer til et fartøy med den oransje gjenstanden og legger den i en plastikkboks, som deretter flyttes over i en båt.

189 personer var om bord på Lion Air-flyet, som var av typen Boeing 737 MAX 8 og styrtet mandag. Det er ikke funnet overlevende. De to såkalte svarte boksene, som er oransje av farge, inneholder opplysninger om samtalene i kabinen og flyets tekniske tilstand, og har muligens svar på hvorfor det nesten nye flyet styrtet.

Indonesiske myndigheter opplyste onsdag at de hadde fanget opp signaler fra boksene i det havarerte flyet, men at de ikke visste helt hvor de befant seg hen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.