Foto: Wikimedia Commons

Den statlige, svenske Myndigheten samhällsskydd och beredskap (MSB) har publisert en rapport, der det anbefales at svenske medier skal jobbe mot annonsører og mediebyråer for å få dem til å slutte å annonsere i alternative, nye medier. En av mediene som pekes ut i rapporten er Nyheter Idag.

annonse

MSB-rapporten peker ut innvandringskritikk som problematisk, og blander sammen høyreekstreme aktører med vanlige, innvandringskritiske, konservative nyhetsformidlere, som Nyheter Idag. De har ifølge rapporten til felles at de «sprer påstander om at Sverige har problemer med integrering og innvandring».

Rapporten tar opp flere tilfeller av «desinformasjon», som påstander om at bilbrannene i Göteborg ble forårsaket av personer med utenlandsk bakgrunn, og kommer med flere forslag til hvordan svenske myndigheter kan hindre fremveksten av nye medier. Det foreslås blant annet at man kan presse annonsører til å avstå fra å annonsere på alternative nyhetssider. I praksis økonomiske sanksjoner. Det foreslås også at man bør lære barn om «kildekritikk» i skolen.

Mikael Tofvesson i MSB bedyrer at hovedformålet med rapporten var å granske det bildet av Sverige som presenteres i utlandet.

– Det vi synes er interessant er når andre organisasjoner begynner å bruke Sverige på en slik måte at det kan få negative konsekvenser. Det ble et annet resultat enn det vi hadde ventet oss, sier Tofvesson til Nyheter Idag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.