Foto: Wikimedia Commons
annonse
annonse

Den statlige, svenske Myndigheten samhällsskydd och beredskap (MSB) har publisert en rapport, der det anbefales at svenske medier skal jobbe mot annonsører og mediebyråer for å få dem til å slutte å annonsere i alternative, nye medier. En av mediene som pekes ut i rapporten er Nyheter Idag.

MSB-rapporten peker ut innvandringskritikk som problematisk, og blander sammen høyreekstreme aktører med vanlige, innvandringskritiske, konservative nyhetsformidlere, som Nyheter Idag. De har ifølge rapporten til felles at de «sprer påstander om at Sverige har problemer med integrering og innvandring».

Rapporten tar opp flere tilfeller av «desinformasjon», som påstander om at bilbrannene i Göteborg ble forårsaket av personer med utenlandsk bakgrunn, og kommer med flere forslag til hvordan svenske myndigheter kan hindre fremveksten av nye medier. Det foreslås blant annet at man kan presse annonsører til å avstå fra å annonsere på alternative nyhetssider. I praksis økonomiske sanksjoner. Det foreslås også at man bør lære barn om «kildekritikk» i skolen.

annonse

Mikael Tofvesson i MSB bedyrer at hovedformålet med rapporten var å granske det bildet av Sverige som presenteres i utlandet.

– Det vi synes er interessant er når andre organisasjoner begynner å bruke Sverige på en slik måte at det kan få negative konsekvenser. Det ble et annet resultat enn det vi hadde ventet oss, sier Tofvesson til Nyheter Idag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon