Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Sondre Båtstrand går av som gruppeleder for MDG i bystyret i Bergen og melder seg ut av partiet. Han blir fra nå av uavhengig representant i bystyret.
annonse

– Det har over tid vært svært krevende å være gruppeleder for bystyregruppen. Jeg føler at MDG har endret seg mye siden jeg meldte meg inn for 18 år siden, sier Båtstrand i en pressemelding fra partiet.

– Nå vil jeg stå fritt og kan bruke all min tid på grønn politikk i Bergen bystyre, basert på programmet jeg er valgt inn på. Jeg har ikke behov for å uttale meg utover denne pressemeldingen, sier Båtstrand.

Båtstrand var MDGs første bystyrerepresentant i Bergen. I 2015 fikk partiet inn fire representanter i bystyret, men i mars i år meldte MDG-representantene Randi Amundsen og Diane Berbain og to vararepresentanter seg ut av MDG og inn i SV. De begrunnet sin avgang med en ukultur i partiet.

annonse

Allerede i mai i år ble det klart at Båtstrand ikke tar gjenvalg, og at han ville melde seg av MDG når hans periode som bystyrerepresentant var over. Nå går han likevel umiddelbart av som gruppeleder.

Han understreker overfor Bergensavisen at han ikke vil melde seg inn i et annet parti.

– Jeg har fått min dose partipolitikk for en god stund framover, men jeg ser fram til å jobbe i komiteen med ulike saker, sier han.

annonse

Partisekretær Torkil Vederhus sier at partiet respekterer avgjørelsen om å gå av, og at partiet har nominert en rekke nye kandidater til kommunevalget neste høst.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon