Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sju personer ble drept og 19 såret da flere væpnede menn åpnet ild mot busser på vei til et koptisk kloster i Egypt. IS tar på seg skylda for angrepet.

Tre busser med koptiske pilegrimer var på vei til byen Sohag og et koptisk kloster da angriperne slo til, opplyser den koptiske kirken i landet. Det koptiske klosteret ligger om lag 20 mil sør for Kairo.

Innenriksdepartementet i Kairo setter tallet på drepte til sju og tallet på sårede til 19. Ekstremistgruppa IS tok fredag på seg ansvaret for angrepet gjennom sin propagandakanal Amaq.

annonse

De kristne kopterne har lenge vært en utsatt minoritetsgruppe i Egypt. Kopterne utgjør 10 prosent av de 96 millioner innbyggerne i landet. De siste årene har kopterne vært utsatt for flere angrep av islamister.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ga sin støtte til ofrene på Twitter, hvor han blant annet skrev at han håper de sårede vil komme seg raskt og påpekte viktigheten av fortsatt innsats mot terror.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon