Minst sju personer ble drept og 19 skadd da busser med kristne koptiske pilegrimer ble angrepet på vei til et kloster. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Sju personer ble drept og 19 såret da flere væpnede menn åpnet ild mot busser på vei til et koptisk kloster i Egypt. IS tar på seg skylda for angrepet.

annonse
annonse

Tre busser med koptiske pilegrimer var på vei til byen Sohag og et koptisk kloster da angriperne slo til, opplyser den koptiske kirken i landet. Det koptiske klosteret ligger om lag 20 mil sør for Kairo.

annonse

Innenriksdepartementet i Kairo setter tallet på drepte til sju og tallet på sårede til 19. Ekstremistgruppa IS tok fredag på seg ansvaret for angrepet gjennom sin propagandakanal Amaq.

De kristne kopterne har lenge vært en utsatt minoritetsgruppe i Egypt. Kopterne utgjør 10 prosent av de 96 millioner innbyggerne i landet. De siste årene har kopterne vært utsatt for flere angrep av islamister.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ga sin støtte til ofrene på Twitter, hvor han blant annet skrev at han håper de sårede vil komme seg raskt og påpekte viktigheten av fortsatt innsats mot terror.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.