Protestene mot frikjennelsen av den kristne kvinnen Asia Bibi, som opprinnelig ble dømt til døden for blasfemi, Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Pakistanske islamister kunngjør stans i demonstrasjonene etter at den kristne kvinnen Asia Bibi ble frikjent for blasfemi i Pakistan.

Frikjennelsen av Bibi, som har sittet fengslet i ti år beskyldt for blasfemi, har vekket raseri blant islamister i landet. Skoler, butikker og veier er blitt holdt stengt på grunn av opptøyer som har vedvart i tre dager. Myndighetene har vært nødt til å plassere ut politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Fredag kunngjorde imidlertid muslimske ledere stans i aksjonene.

annonse

– Arbeidere bes om å rolig gå til sitt, sier Pir Ijaz Qadri, talsmann for Tehreek-e-Labaik Pakistan, partiet som har frontet demonstrasjonene.

To regjeringsmedlemmer bekrefter også avtalen. Hva den konkret går ut på, er så langt ikke kjent.

Opptøyene startet onsdag etter at pakistansk høyesterett frikjente Asia Bibi, som i 2010 ble dømt til døden for blasfemi. Bibi var året før blitt arrestert etter en krangel med muslimske kvinner og anklaget for å ha fornærmet muslimenes profet Muhammed.

annonse

Saken tiltrakk seg internasjonal oppmerksomhet og ble raskt den mest profilerte av de mange blasfemisakene i Pakistan.

Det var ventet at frifinnelsen ville møte sterke reaksjoner.

Asia Bibis bror James Masih sier hun ikke er trygg i Pakistan, og at hun har levert inn nødvendige papirer for å sette i gang prosessen med å forlate landet. Masih sier ikke noe om hvor søsteren ønsker å dra, men Frankrike og Spania har tilbudt henne asyl.

I Norge har Venstre-politiker Abid Raja, som selv er muslim med pakistansk familiebakgrunn, tatt til orde for at Bibi bør få asyl her.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon