TRONDHEIM 20181030. Helikopter, fly og båter på DV-dagen sett fra gården By på Byneset i Trondheim tirsdag. Styrkedemonstrasjonen er selve høydepunktet under Trident Juncture, den store NATO-øvelsen som nå er i gang i Norge. Det er totalt 3000 militært personell fra de fleste NATO land i demonstrasjonen, deriblant over 20 fartøy, i overkant av 10 pansrede kjøretøy, 42 fly og 14 helikoptre. Av de 42 flyene er det 32 jagerfly og 10 større fly, deriblant overvåking -og transportfly. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

To amerikanske soldater ble lettere skadd da kjøretøyet deres veltet ved Voll i Rennebu kommune i Trøndelag torsdag kveld.

Soldatene er sendt til sykehus med lettere skader, opplyser pressekontakten bak Trident Juncture-øvelsen en pressemelding til NTB.

Ulykken skjedde rundt klokken 18.20 torsdag kveld.

annonse

– Vi jobber med å undersøke hva som skjedde, og vi vil gjøre de nødvendige tiltakene for å sikre en sikker og profesjonell drift av amerikanske militærbiler i Norge, sier pressetalsmann Adrian Rankine-Galloway i meldingen.

Kjøretøyet som veltet var på sju tonn, opplyses det i pressemeldingen.

Torsdagens ulykke kommer en drøy uke etter at fire andre amerikanske soldater ble skadd da flere militære kjøretøyer i kolonne kolliderte mellom Røros og Tydal i Trøndelag.

Over 50.000 soldater fra 30 land deltar i disse dager i NATOs store Trident Juncture-øvelse i Norge.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon