Leder i Frp Siv Jensen, her fra Frps lokaler i Oslo tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen sier hun er beredt til å gå inn i regjeringsforhandlinger med KrF og roser samtidig nestleder i KrF Kjell Ingolf Ropstad.

annonse

– Frp er selvsagt beredt til samarbeid. Men vi er også preget av at det partiet som vil inn i regjering med oss, har brukt de siste ukene på å kritisere oss, vårt menneskesyn og vår politikk. Samtidig som jeg har hatt et ønske om å forsvare partiet vårt, så har jeg ventet på at KrF skulle bestemme seg. Vi har hatt respekt for deres interne prosess. Nå har de bestemt seg, og det er jeg glad for, sa Jensen på partiets høstkonferanse i Sandefjord lørdag formiddag.

I går ble KrF enige om å gå inn i dagens regjering med Høyre, Frp og Venstre, og ifølge nestleder Kjell Ingolf Ropstad i KrF vil sonderingene starte allerede til uka.

– Jeg ser fram til forhandlinger med Ropstad. Han er en hyggelig fyr, men også en tøffing, sa Jensen fra talerstolen.

KrF-delegasjonen vil bestå av Ropstad, nestleder Olaug Bollestad, sentralstyremedlem Erik Lunde og rådgiver i KrFs stortingsgruppe Jorunn Hallaråker. De ønsker seg en helt ny regjeringsplattform – under ett år etter at Høyre, Frp og Venstre forhandlet fram Jeløya-plattformen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.