Fredrikstad 20181103. En kinarestaurant står i full fyr i Nygaardsgata i Fredrikstad, og flere er evakuert. Det er uvisst om det er folk igjen i bygningen. Foto: Politiet / NTB scanpix
annonse
annonse

Brannvesenet har kontroll over brannen i bygården i Fredrikstad og driver med etterslukking. Bygningen ble totalskadd.

– Det meste av arbeidet er gjort og mannskapet har kontroll, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB i 19-tiden lørdag.

Brannvesenet ble varslet i 14-tiden om brannen i den fire etasjer høye murbygningen i sentrum av Østfold-byen. Det var først en ulmebrann som førte til stor røykutvikling.

annonse

Sandberg kan ikke si noe om hvor i bygningen brannen startet.

– Vi må avhøre noen før vi kan gå ut med mer informasjon, men det er ikke mistanke om at noen har tent på bygningen, sier han.

Gaten forblir sperret utover lørdag kveld grunnet fare for ras fra bygården.

annonse

Innsatsleder Rolf Listrøm bekreftet like før klokken 16 overfor Fredriksstad Blad at alle beboerne som har adresse i gården var gjort rede for. Det er ikke meldt om personskade.

Kommunens krisestab bistår med å skaffe husly for de evakuerte.

Alle nødetater har arbeidet på stedet siden brannvesenet fikk melding om brannen klokka 13.42 lørdag. Et stort røykteppe spredte seg raskt over sentrum og nordover mot kjøpesenteret Torvbyen, og politiet sperret av området rundt, i tillegg til Fredrikstadbrua.

Bygningen er totalskadd og flere biler som sto parkert langs veggen på det brennende bygget fikk skader av løse takstein som falt ned.

(©NTB)

dag.kjorholt@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon