Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Flere delegater på KrFs venstreside er usikre på om de blir i partiet etter Hareides nederlag. Andre røde delegater varsler høye krav til blå forhandlinger.

annonse

– Jeg ser ikke for meg at jeg skal stå på stand for å forsvare et Frp-samarbeid. Det kan jeg ikke, sier Tore Christiansen til Aftenposten , som har vært varaordfører i Øksnes kommune i Nordland og hatt ulike verv i partiet i 28 år.

annonse
Reklame fra Resett butikken

KrF valgte Erna Solberg framfor sin egen partileder Knut Arild Hareide under ekstraordinært landsmøte på Gardermoen fredag kveld. Der er derfor skuffelse blant delegatene som helst skulle ha sett partiet i regjering med Ap og Sp.

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal nå lede regjeringsforhandlingene med Venstre, KrF og Frp, etter at Hareide trakk seg som partileder.

annonse
Reklame
Kamel å svelge

Sentralstyremedlem Hilde Ekeberg sier til Aftenposten at hun allerede har fått flere meldinger fra medlemmer i eget fylkeslag Oppland som vil melde seg ut av partiet etter at venstresiden i partiet tapet kampen fredag kveld. Hun sier selv at hun er usikker på hva hun gjør, om hun skal fortsette i partiet eller melde seg ut.

Også Simen Bondevik, tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondeviks barnebarn, sier at han er usikker på om han fortsetter i partiet. Han sier at å gå i regjering med Frp er en veldig stor kamel å svelge.

Vil stille krav

98 delegater landet på blå side under fredagens ekstraordinære landsmøte, og 90 delegater stemte for rød side. Røde delegater i Trøndelag varsler at de skal stille høye krav i regjeringsforhandlingene.

– Nå sitter det 90 stykker og følger med på at forhandlingene gir resultater. Fallhøyden er stor, sier nestleder i Trøndelag KrF Jan Arne Bremnes til Trønder-Avisa.

Bremnes tror høyresiden i partiet har litt for høye forventninger til hvor mye KrF-politikk den sittende regjeringen kan gå med på.

Jon Nordmann Tviberg, fylkesleder i Trøndelag KrF, sier til avisen tror at regjeringen vet at de forventer gode resultat, siden avstemningen i partiet var jevn.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse