Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Forsvaret har fått inn nesten 200 skader fra øvelsen Trident Juncture. De regner med at de vil få inn flere, skriver NRK.

Torsdag 1. november var det rapportert inn 195 skader i forbindelse med øvelsen, hvorav 31 ble registrert på torsdag. Forsvaret regner med å få inn flere meldinger, skriver kanalen.

– Jeg blir skuffa og jeg synes det er trist at Forsvaret ikke gjør det de sier de skal gjøre, sier melkebonde Stein Peder Rye fra Tolga kommune i Hedmark til NRK.

annonse

Uten at Rye fikk beskjed, kjørte stridsvogner tvers gjennom gjerder og inn på jordet hans. Rye forteller at han hadde gjort klart til neste års produksjon av gress til melkekyrne sine. Konsekvensen av skadene er at han må pløye og så på nytt, noe som er ressurskrevende, forteller han.

NRK skriver at Forsvaret lovet i forkant av øvelsen at grunneierne skulle bli varslet dersom militære kjøretøy skulle brukes på deres eiendom.

Oberstløytnant og talsmann for Hæren Ole Johan Skogmo beklager det som har skjedd.

annonse

– Det er en ren glipp. Vognfører har trodd at han kunne kjøre på jordet. Noen bønder har sagt at det greit siden de skal pløye til våren uansett, sier Skogmo.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon