Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Shaun Henrik Matheson har sitt eget radioprogram på NRK P13, kalt Shaun på P13. Under fredagens sending advarer han sine lyttere om å ikke lese Resett før de går og legger seg. Resett beskrives av Matheson som en ekstrem, mørkebrun nettside. 

annonse

Matheson innleder dette resonnementet med å fortelle at han liker å holde seg orientert, og at han gjerne leser ting han ikke liker. Han forteller i innslaget at Resett både er «fascinerende og skremmende». Sendingen ligger tilgjengelig på NRK P13s hjemmesider.

– Resett.no. Har du lest det noen gang? Du vet jo sikkert hva det handler om. Denne ekstreme høyre-nettsiden, det er så langt til høyre at det blir brunt, sier Matheson innledningsvis.

Videre hevder han at det som står i Resett er feil. Han sier imidlertid ikke noe om hva som er galt, om det er meningsinnlegg som er «feil», eller om nyhetene som formidles er falske.

– Det er så sinnsykt det som står der, det er det mørkeste av det mørke. Det er så mørkt og nitrist, og ikke minst feil. Det er så mye feil som står der. Det som skrives og kommenteres er så ute at du vil faen ikke tro det, erklærer programlederen.

Videre hevder Matheson at det finnes et «voldsomt, voldsomt hat» mot Arbeiderpartiet i Resett. Om dette hatet er å finne i de redaksjonelle artiklene, kommentarene fra redaksjonen, gjesteinnlegg eller i kommentarfeltene er imidlertid uvisst.

– Det er den ene artikkelen etter den andre som avviser menneskeskapte klimaendringer og alt det der, alle som tror på det er idioter selvfølgelig. Også er det dette mørkebrune politiske budskapet selvfølgelig, det ligger i bunn. Også dette voldsomme, voldsomme hatet mot Arbeiderpartiet. De blir altså så hatet at du ikke vil tro det.

Foto: Skjermdump fra NRK.no

Videre hevder han at det florerer av konspirasjonsteorier i kommentarfeltene, og eksemplifiserer hvor ille han mener det er med å fortelle om en kommentar om Gro Harlem Brundtland, som angivelig har gitt ham mareritt. Kommentaren skal ha dreid seg om at Brundtland burde straffes. Shaun Matheson forteller lytterne at han har hatt mareritt om at han måtte skjule Gro Harlem Brundtland for å redde henne.

– Ikke les Resett på sengen før du skal sove. Du kommer til å ha den verste natten i ditt liv, sier Matheson til slutt

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.