Eskil Pedersen. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch
annonse
annonse

Gårdagens KrF-valg om å samarbeide med høyresiden i norsk politikk har fått både politikere og journalister på venstresiden til å gå til kamp for å beholde den omstridte abortloven i Norge.

I 2016 konkluderte lovavdelingen i Justisdepartementet med at abortloven åpner for at kvinner kan fjerne ett eller flere friske fostre hvis de er gravide med flerlinger. Dette vil KrF forby og statsminister Erna Solberg har uttalt at hun er åpen om å forandre abortloven med KrF.

Dagens abortlov, som mange kristne både i Norge og utlandet karakteriserer som barnedrap, er noe den tidligere AUF-lederen Eskil Pedersen ønsker å kjempe for å beholde.

annonse

– Og søstre; vi er klare til kamp. Du bestemmer over kroppen din. Vi skal aldri akseptere noen innskrenking av abortloven, skrev han på Twitter.

Men AUF-Pedersen er ikke alene i sin tankegang.

annonse

Også Dagbladets kommentator Martine Aurdal synes det er trist at KrF valgte blått fremfor rødt og tvitret i sinne at en omkamp i abortloven er som et «slag i ansiktet».

– Da blir det enda en omkamp for abortloven. Akkurat når du tror verden går framover, slår tilbakeslaget deg i ansiktet, skrev aborttilhengeren fredag kveld etter arbeidstid.

Aurdals kollega Marie Simonsen, som hever lønn i samme avis, er enig i kritikken, og angriper Erna Solberg for at abortloven står i fare for å bli forandret.

– Du må jo nesten bare le. I 2018 har bedehusfløyen endelig fått endret abortloven takket være Erna Solberg, skrev den twitter-glade Dagbladet-kommentatoren.

Hva mener du om dagens abortlov, og er du for eller i mot en endring slik KrF ønsker? Skriv din mening i kommentarfeltet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon