oto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En av de som har anklaget den høyesterettsdommeren Brett Kavanaugh for seksuelle overgrep har denne uken innrømmet at hun fabrikkerte historien om at hun ble voldtatt i baksetet på en bil, for å forhindre at dommeren skulle få sin posisjon i amerikansk høyesterett. Dette rapporterer the Washington Times.

Senator Church Grassley, som er formann for den amerikanske justiskomiteen, har avslørt svindelen i et brev til FBI og justisdepartementet fredag. I brevet instruerer han de utøvende myndighetene om å straffeforfølge Judy Munro-Leighton for å ha løyet og fabrikert historier overfor Kongressen.

Ifølge Grassley er Munro-Leighton en venstrevridd aktivist som tok en ekte anonym rapport om en voldtekt i baksetet på en bil, og hevdet det var hun som var offeret, og at det var dommer Kavanaugh som var gjerningsmannen.

annonse

Senator Grassleys etterforskere har forsøkt å få tak i kvinnen i en måned, men de ikke har lykkes med det før i løpet av de siste uken, da de snakket med henne i telefon, og hun innrømmet at det ikke var hun som var offer i den aktuelle hendelsen. Hun sier at hun gjorde det for oppmerksomheten, og at hun aldri engang har møtt Brett Kavanaugh.

– Jeg var sint, og jeg sendte den ut, sa Munro-Leighton til etterforskerne.

Den aktivistiske kvinnen har innrømmet at hun ville hindre Kavanaugh i å bli høyesterettsdommer.

– Kort sagt, under komiteens tidskrevende etterforskning av anklagene mot dommer Kavanaugh, fremsatte Munro-Leighton en fabrikert anklage. Da hun ble forhørt av komiteens etterforskere innrømmet hun at den var falsk, at det var et «knep» og en «taktikk». Hun var imot Kavanaughs bekreftelse [som høyesterettsdommer], sa senator Grassley nylig i en skriftlig uttalelse.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon